02. 11. 2018 - 15:07
HRVAT SAM SEBI SPREMA OTKAZ? Kovač ne staje s diktaturom u...
907
Shares
HRVAT SAM SEBI SPREMA OTKAZ? Kovač ne staje s diktaturom u Bayernu: Nema više...

BILD

HRVAT SAM SEBI SPREMA OTKAZ? Kovač ne staje s diktaturom u Bayernu: Nema više...

Sport.ba
02. 11. 2018 - 15:07
0
Shares

Bayern je bio u velikoj rezultatskoj krizi, ali su Hasan Salihamidžić i družina ipak odlučili pružiti podršku Niki Kovaču. Mnogi su već bivšeg selektora Vatrenih vidjeli na izlaznim vratima "Allian Arene", ali su Bavarci vezali četiri pobjede u svim takmičnjeima. Tako je Kovač kupio neophodni mir pred nastavak sezone koja mu za sedam dana donosi ključan obračun s vodećom Borussijom iz Dortmunda i to u gostima.

bayern

Nakon stabilizacije situacije bivši hrvatski selektor opet mijenja mnogo pravila u timu, a "Bild" piše kako je razočaran razinom poštovanja koje imaju njegovi igrači, pogotovo rezervni i kako će Bayern promijeniti svoju kulturu. Naime, do sada u Bayernu nije vrijedilo pravilo da se rezerve moraju zagrijavati prije utakmica s prvih 11, a kod dolaska na stadion čak nisu ni odmah odlazili u svlačionicu nego u autobusu igrali video igre tipa Mario Kart na Nintendo Switchu i tipkali po mobitelima. 

bayern

Toga sada više neće biti, Kovač mijenja kulturu momčadi, od sljedeće utakmice zagrijavat će se i rezerve s prvih 11 od početka, a također neće biti ostajanja u autobusu i igranja igrica ili tipkanja po mobitelima za što je Kovač smatrao neprimjerenim ponašanjem za klub poput Bayerna.

kovac2

Do takve situacije je dovelo razmaženo ponašanje igrača koji su bili na klupi u utakmici protiv Wolfsburga koju je Bayern dobio 3:1. Kovač je tada naredio zamjenama da se odu zagrijavati, no zvijezde Franck Ribery i Jerome Boateng prenemagale su se uz aut liniju. Francuz se jedva kretao i sjedio na travi raširenih nogu glumeći istezanje, dok je Boateng ležao.

ribery-modric

Kovačev tvrdi mentalitet je dobro poznat, zna se kakve kvalitete cijeni i kakav je čovjek. Ovakvo ponašanje rezervnih igrača ga je toliko razbjesnilo da je u svlačionici nakon utakmice imao govor samo o tome i uveo spomenute zabrane i pravila. Kovač je radnik čvrstog mentaliteta, a znamo kakvi su nogometaši danas.

jerome-boateng-bayern-munich-bb86ffqnrzgw1bc42dd7wzmav

Već se ranije pisalo o pobuni umišljenih zvijezda protiv Kovača, no hrvatski trener ne odustaje od svojih principa što se tiče igre i rotacija, ali ni što se tiče ponašanja. James Rodriguez i družina će se očito morati povinovati Kovačevim pravilima, a u suprotnom...

bayern-muller-rodriguez-lewandowski

kovac4

kovac3

kovac1

kovac4

kovac1

salihamidzic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti