02. 11. 2018 - 14:57
NIKO MU NIJE RAVAN Satistika potvrđuje da Brozović dominira...
907
Shares
NIKO MU NIJE RAVAN Satistika potvrđuje da Brozović dominira Serijom A, a i legendarni Srbin mu se naklonio

DEJAN STANKOVIĆ ODUŠEVLJEN VEZNJAKOM INTERA

NIKO MU NIJE RAVAN Satistika potvrđuje da Brozović dominira Serijom A, a i legendarni Srbin mu se naklonio

Sport.ba
02. 11. 2018 - 14:57
0
Shares

Marcelo Brozović prošao je izuzetno trnovit put od zvižduka navijača Intera (zabilježeno prošle sezone) pa do ovacija prepune "Meazze". Mnogi upravo hrvatskog veznjaka smatraju, uz Icardija i Skriniara, najzaslužnijim za posljednje uspjehe Nerazzurra.

Trkački kapaciteti Marcela Brozovića dobro su nam poznati još iz doba kada je igrao u HNL-u, a posljednjih mjeseci veznjak doista oduševljava svojim brojkama. Prvo je na Mundijalu u Rusiji na utakmici protiv Engleske postavio apsolutni rekord prvenstva s pretrčanih 16,3 kilometra, a sada se etablirao i kao vodeći trkač Serie A.

brozovic

Prema statistici koju je objavio "Sky Sport Italia", a u kojoj su u obzir uzeti samo igrači s barem pet odigranih utakmica, Brozović je lider talijanskog prvenstva. On je u devet odigranih dvoboja prosječno pretrčao 11,92 kilometra, a Talijani navode da je hrvatski reprezentativac najzaslužniji uz Icardija što je Inter nakon 10 kola na drugom mjestu iza Juventusa.

brozovic

Na drugom mjestu nalazi se Lucas Biglia iz Milana, koji prosječno prevali 11,91 kilometar, dok je treći Mađar Adam Nagy iz Bologne s 11,78 km. Tu nije kraj vrlo afirmativnom pisanju talijanskih medija o popularnom Epic Brozu. Cijenjena "Gazzetta dello Sport" donosi veliki intervju s Dejanom Stankovićem u kojem je legenda Intera rekla da se prepoznaje u Brozoviću.

„On daje ekipi ritam, vrlo je siguran na lopti i kontinuirano igra dobro. Osjeća se da je pun samopouzdanja i ne želim raditi pritisak, ali igra Intera vrti se oko njega“, rekao je nekadašnji srpski as te dodao: „Prije kada je igrao kada ofanzivniji veznjak, zvao sam ga 'komarac'. Trčao je svugdje, pritiskao je na svim dijelovima terena. Slažem se sa Spallettijem da je to bilo malo previše, nedorečeno. Sada kada je povučen na poziciju klasičnog veznog, više nije 'komarac'. Sve u sredini Intera sada polazi od njega“, zaključio je Stanković.

Dejan-Stankovic-West-Ham-2012

marcelo-brozovic

marcelo-brozovic-inter

brozovic-modric

marcelo-brozovic

ivan-perisic-marcelo-brozovic-624217

perisic-brozovic

subasic-modric-brozovic

perisic-brozovic-inter

marcelo-brozovic-inter-protest

(Sport.ba)

Učitaj još novosti