02. 11. 2018 - 12:59
VICEPRVAKA OPET NEMA: Tradicija se nastavila i na novom...
907
Shares
VICEPRVAKA OPET NEMA: Tradicija se nastavila i na novom izdanju popularne IGRICE, a razlog je ....

GOAL.COM

VICEPRVAKA OPET NEMA: Tradicija se nastavila i na novom izdanju popularne IGRICE, a razlog je ....

Sport.ba
02. 11. 2018 - 12:59
0
Shares

Od 2012. godine u FIFA-i nema Hrvatske, a tradicija se nastavila i u najnovijem izdanju, iako smo svjetski viceprvaci FIFA 2019 prije mjesec dana izašla je na tržište, a ljubitelji popularne igrice sigurno su primjetili da ni ove godine, kao ni proteklih nekoliko, u izboru reprezentacija ponovno nema Hrvatske. 

To je još više došlo do izražaja jer su Vatreni u ovom trenutku svjetski viceprvaci, finalisti proteklog svjetskog prvenstva. 

hrvatska

Razlog je prilično jednostavan, a on se zove – novac.  

EA Sports se jednostavno nije mogao dogovoriti s Hrvatskim nogometnim savezom, a Hrvatske neće biti u igrici sve dok EA ne odluči odriješiti kesu.

"Mi svoju reprezentaciju, koja je srebrena na SP-u, vrednujemo više nego što je EA to napravio sa svojom ponudom. Nastavit ćemo štititi imidž i vrijednost reprezentacije i igrača. Razumijemo da su navijači razočarani i nadamo se da će se problem riješiti u budućnosti", objasnio je u razgovoru za Eurogamer glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Iako nije poznato koliko je ove godine EA ponudio HNS-u za prava, navodno je u izdanju iz 2011. godine, kada je i prekinuta saradnja, bila riječ o 100 hiljada eura, a Davor Šuker je takvu ponudu bez razmišljanja odbio, otkriva Goal.com. 

suker

(Sport.ba)

Učitaj još novosti