01. 11. 2018 - 09:04
NAJPOUZDANIJI MOGUĆ IZVOR: Neymar se vraća u Španiju, ali ne u...
907
Shares
NAJPOUZDANIJI MOGUĆ IZVOR: Neymar se vraća u Španiju, ali ne u Real ili Barcu - prijeti mu dugogodišnja robija!

L'EQUIPE

NAJPOUZDANIJI MOGUĆ IZVOR: Neymar se vraća u Španiju, ali ne u Real ili Barcu - prijeti mu dugogodišnja robija!

Sport.ba
01. 11. 2018 - 09:04
0
Shares

Brazilac Neymar skoro uvijek u centru je pažnje sportske javnosti. Sjajni napadač šokirao je sve 2017. kada je odlučio napustiti "Nou Camp" i pojačati PSG. Već sada se spominje da je vidno nezadovoljan u Parizu, te da bi se rado vratio u Barcelonu. Također, svoju šansu vrebaju Real i Florentino Perez.

Katalonci su za sada ostali hladni na njegov mogući povratak, dok Kraljevi smatraju da bi s brzonogim ofanzivcem bili itekako konkurentni na svim poljima. Međutim, Neymar je suočen sa služenjem šestogodišnje zatvorske kazne! Tako barem tvrdi pouzdani "L'Equipe".

neymar2

Naime, francuski sportski dnevnik piše i podsjeća kako je protiv Neymara u toku sudski postupak španskog pravosuđa. Sumnjiči ga se zbog navodnog učestvovanja u neregularnom transferu iz Santosa u Barcelonu 2013. godine. 

Sudsko vijeće potvrdilo je kako optužnica "uključuje korupciju i prevaru", kao i da je Neymar - prema tvrdnjama tužilaštva - "bio svjestan neregularnosti tokom transfera", zbog čega mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna. Osim napadača PSG-a, u cijeli slučaj umiješani su i njegov otac, te aktuelni predsjednik Barce Josep Bartomeu. Oni se terete za poreznu prevaru i korupciju zbog svojih uloga u samom transferu.

bartomeu-neymar

Barcelona je po službenom okončanju transfera saopćila kako je Santosu za Neymarovu odštetu isplatila tek 17,1 milion eura. Čak 40 miliona eura pripalo je samom igraču kao bonus zbog pristanka na transfer. Međutim, brazilska investicijska kompanija DIS - oštećena za određeni postotak - pokrenula je tužbu s dokazima kako je iznos transfera bio 88,2 miliona eura i da se istinska cijena transfera svjesno prikrivala zbog izbjegavanja poreza.

josep-maria-bartomeu

Kasnije je Barcin predsjednik Bartomeu priznao kako su navedene tvrdnje zapravo tačne. Pčetak suđenja službeno još nije određen. Tužilaštvo je na prvom saslušanju za Neymara tražilo dvogodišnju zatvorsku kaznu. Brazilac je poricao upletenost riječima kako je "potpuno povjerenje imao u svog oca koji ujedno obnaša i menadžersku ulogu". Ipak, u slučaju da bude optužen, zvijezdi PSG-a prijeti šestogodišnja zatvorska kazna.

Neymar-Lionel-Messi-stats

neymar-kod-nas-ne-bi-bio-ni-na-klupi-203539-228628-big

neymar-ismijava-sudiju-danasnjeg-meca-174410-223135-big

neymar

neymar-kylianmbappe

neymar

neymar3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti