31. 10. 2018 - 17:43
VELIKI TRANSFER NA POMOLU: Stigao ovo ljeto kao VELIKO...
907
Shares
VELIKI TRANSFER NA POMOLU: Stigao ovo ljeto kao VELIKO pojačanje, a sada već pakuje kofere

MUNDO DEPORTIVO

VELIKI TRANSFER NA POMOLU: Stigao ovo ljeto kao VELIKO pojačanje, a sada već pakuje kofere

Sport.ba
31. 10. 2018 - 17:43
0
Shares

Nakon kraće krize, gdje su u pet utakmica upisali samo jednu pobjedu, fudbaleri Barcelone vratili su se na pobjednički kolosijek. Zaredali su tri uzastopne pobjede protiv vrlo teških protivnika – redom su na Camp Nou padali Sevilla, Inter i minulog vikenda Real Madrid koji je popio pet komada u El Clasicu.

Trener Ernesto Valverde, iako ima problema s povredama u obrambenoj liniji, utvrdio je standardnih 11 igrača u postavi, ali nova povreda ruke Lionela Messija, malo mu je zakomplicirala planove.

valverde

Ipak, Blaugrana je klub široke klupe koja barem djelimično može nadoknaditi nedostatak takve klase kao što je Messi. Nadu kako bi izostanak argentinskog čarobnjaka mogao okrenuti u svoju korist dobilo je ovoljetno pojačanje plaćeno 41 milion eura francuskom Bordeauxu. Ipak, Malcomu su se snovi rasplinuli brže od njegovog preokreta ovog ljeta kada je nakon dogovorene suradnje s Romom, naprasno potpisao za Barcelonu.

malcolm-3

Za utakmicu s Interom i mrskim rivalom iz Madrida, trener Valverde od prve minute je odabrao Rafinhu koji je startao u obje utakmice. Šta više, tokom utakmice je strateg Katalonaca mijenjao i Philippea Coutinha i povratnika iz Nerazzura, Rafinhu, ali u obje utakmice su priliku dobivali Ousmane Dembele, Arturo Vidal te čak i Munir El Haddadi, a 21-godišnji Brazilac Malcom ove godine dobio je samo 25 minuta igre u svim takmičenjima.

To je očekivano razočaralo mladića koji ordinira po krilu te je zatražio transfer ukoliko ne počne dobivati više prilika da pokaže svoje umijeće, prenosi El Mundo Deportivo.

malcolm

Prema napisima španskog dnevnog lista, za Brazilca su najveći interes pokazala tri kluba – dva iz Premiershipa, Arsenal i Tottenham te milanski Inter. Iz Barce se nadaju da će Malcom biti strpljiv, ali i klauzula u njegovom ugovoru im daje popriličnu sigurnost – ukoliko neko poželi angažirati Malcoma, morat će izdvojiti nevjerojatnih 180 miliona eura.

Ipak, nezadovoljstvo Brazilca bi moglo smekšati upravu, prvenstveno kako ne bi kvario odličnu atmosferu u momčadi Ernesta Valverdea.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti