25. 10. 2018 - 14:35
SPORTSKA KOMISIJA NEVADE ODLUČILA: Evo kako su prošli Khabib i...
907
Shares
SPORTSKA KOMISIJA NEVADE ODLUČILA: Evo kako su prošli Khabib i Conor, Orao ipak ima razloga za OSMIJEH

UFC229

SPORTSKA KOMISIJA NEVADE ODLUČILA: Evo kako su prošli Khabib i Conor, Orao ipak ima razloga za OSMIJEH

Sport.ba
25. 10. 2018 - 14:35
0
Shares

Khabib Nurmagomedov potvrdio je titulu u lakoj kategoriji MMA savladavši na UFC229 u Las Vegasu Conora McGregora. Dagestanac je uvjerljiv trijumf ipak zasjenio ispadom nakon borbe, kada je uletio među Irčeve ljude iz ugla i navijače. Ovaj događaj još uvijek se prepričava u borilačkom svijetu. Jedan od razloga je i rasplet suspenzija i finansijskih kazni koje čekaju Conora McGregora i prvaka lake kategorije Habiba Nurmagomedova.

Dana White je naročito bio ljutit zbog divljačkog poteza Dagestanca koji je iskočio iz ringa nakon pobjede i obračunao se u gledalištu. Najavljeno je bilo kako će mu Sportska komisija države Nevade odrezati drastičnu kaznu po kojoj bi ostao bez cijelog honorara. No kako vrijeme ide tako popuštaju i najavljene sankcije. Predsjednik komisije Anthony Marnell predložio je da Dagestancu uzmu tek pola inicijalne zarade koja iznosi dva miliona dolara.

Oba borca su prvobitno suspendovana na deset dana, ali ta se suspenzija očekivano produžila dok traje istraga. Vjerovatno će ta suspenzija biti produžena kada bude konačna odluka komisije koja se očekuje 10. decembra.

Što se tiče daljnjih finansijskih kazni, lako bi Habib Nurmagomedov mogao ostati i bez dijela svoje zarade od PPV-a, a koja navodno iznosi oko 5 do 6 miliona dolara. Slična kazna namijenjena je i McGregoru koji neće proći nekažnjeno zbog svoje uloge u fizičkom obračunu u samom oktogonu nakon kraja borbe.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti