25. 10. 2018 - 17:31
UFC pronašao protivnika Khabibu Nurmagomedovu
907
Shares
UFC pronašao protivnika Khabibu Nurmagomedovu

OPASAN RIVAL

UFC pronašao protivnika Khabibu Nurmagomedovu

Sport.ba
25. 10. 2018 - 17:31
0
Shares

UFC se posljednjih mjeseci silovitom brzinom razvija i poprima sve veću marketinšku popularnost, a novac koji se počeo vrtiti oko ove organizacije je ogroman. Khabib je svladao u neviđenom spektaklu McGregora i potvrdio status najboljeg u ovom sportu.

Očito je ovoj organizaciji itekako stalo da nađu čovjeka koji će pobijediti Khabiba i tako uništiti njegov perfektni skor (27-0), pa su se odlučili na prvu razmjenu u historiji MMA sporta. Novi član UFC-a postao je neporaženi velteraš Ben Askren (18-0) koji je bio šampion Bellatora i ONE FC-ja. Za Askrena UFC je u ONE FC poslao nekadašnjeg šampiona muha kategorije i veliku zvijezdu Demetriousa Johnsona, a Askren je već najavio kako mu je cilj borba sa Khabibom.

nurma3

Na Twitteru je stavio meč protiv fantastičnog Rusa Andreya Koreshkova kojeg je prvi pobijedio i jasno je poručio. "Zna li neko još nekog Rusa da bi volio biti ponižen na dobri stari domaći način", napisao je Askren. Ipak, razlika u kilogramima je problem. Askren je u velter kategoriji u ONE FC organizaciji imao 84 kilograma, a vidjet ćemo hoće li uspjeti da se spusti na 70 kilograma i napadne titulu lake kategorije.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti