25. 10. 2018 - 13:28
LJEVICA ITEKAKO NA CIJENI Od deset najskupljih 18-godišnjaka,...
907
Shares
LJEVICA ITEKAKO NA CIJENI Od deset najskupljih 18-godišnjaka, sedam igra istu poziciju

KVALITETNA LIJEVA KRILA

LJEVICA ITEKAKO NA CIJENI Od deset najskupljih 18-godišnjaka, sedam igra istu poziciju

Sport.ba/Germanijak
25. 10. 2018 - 13:28
0
Shares

Trendovi u svijetu nogometa često se mijenjaju, a čini se kako će ih u nadolazećim godinama godinama formirati lijeva krila. Naime, prema najnovijim cijenama na Transfermarktu, nevjerojatan je pogled na najskuplje tinejdžere svijeta, odnosno igrače do 18 godina. Od deset najskupljih igrača svijeta u spomenutoj kategoriji, nalaze se čak sedmorica kojima je to primarna pozicija. Pritom valja napomenuti kako su okupirali prve četiri pozicije, a radi se o imenima koja su već sada dobro poznata nogometnoj javnosti.

Jadon Sancho, 45 milijuna eura (Borussia D.)

Trenutno jedan od igrača o kojima se u svijetu nogometa najviše piše. Prošlog je ljeta dres Manchester Cityja zamijenio za onaj Borussije Dortmund, a Građanima je pripalo tek nešto manje od 8 milijuna eura. Sancho je već prošlog proljeća skrenuo pozornost na sebe kada se počeo probijati u seniorskoj postavi Borussije, ali eksplozija koja je uslijedila ove sezone lansirala ga je među zvijezde. U 11 utakmica već je ostvario učinak od 2 gola i 8 asistencija, što mu je donijelo i poziv Garetha Southgatea u reprezentaciju Engleske. Debitirao je na Rujevici, kada je na dvoboju protiv Hrvatske odigrao posljednjih 12 minuta.

Ryan Sessegnon, 35 milijuna eura (Fulham)

Dva mjeseca mlađi je od Sancha, a za seniore Fulhama debitirao je već u sezoni 2016/17 i vrlo brzo postao nositelj igre u tadašnjem članu Championshipa. Prošle je sezone ostvario sjajan učinak od 15 golova i 6 asista u 46 utakmica, a ove sezone prvi je puta okusio snagu Premier lige. Još uvijek čekamo da se do kraja afirmira na najvećoj sceni, ali za razliku od Sancha, ima otegotnu okolnost što igra u momčadi koja se bori za ostanak i nema niti približno lepršav napad.

Vinicius, 35 milijuna eura (Real Madrid)

Kraljevski klub iznenadio je ovog svibnja kada je Flamengu iskeširao 45 milijuna eura za novu brazilsku zvijezdu. Zasad još nema neku bitniju ulogu u Primeri, upisao je tek dva nastupa i 12 minuta ukupno, ali zato briljira u drugoj momčadi koja se natječe u Segunda B diviziji, odnosno trećoj ligi. U pet utakmica već je zabio četiri komada, a ima i jednu asistenciju. Oduševio je u posljednjem nastupu kada je fantastično pogodio iz slobodnog udarca protiv Celte B.

Paulinho, 25 milijuna eura (Bayer)

Kao i njegov sunarodnjak s ove liste, tako je i Paulinho ovog ljeta napustio brazilsku ligu te za 18,5 milijuna eura prešao u redove Bayer Leverkusena. Njegova je nesreća što u sustavu 4-2-3-1 kojeg Apotekari gaje, poziciju lijevog krila čvrsto drže Kevin Volland i Julian Brandt, dok Paulinho skuplja mrvice ulazeći s klupe. Svega 120 minuta u sedam utakmica, prosjek je koji sigurno ne zadovoljava jednog od najskupljih tinejdžera na svijetu.

Phil Foden, 15 milijuna eura (Manchester City)

Ovaj centralni veznjak u potpunosti je produkt omladinske škole Manchester Cityja, a čini se kako aktualni prvaci Engleske imaju ozbiljne namjere da mu već ove sezone daju ozbiljniju priliku. Već je odigrao sedam utakmica za City, a u Carabao kupu protiv Oxforda zabio je i prvi gol. Da Građani ne želi ponoviti slučaj sa Sanchom, već, za promjenu, razviti nekog igrača iz svojeg pogona, dovoljno govori činjenica da je kao zamjena ušao u četiri utakmice prvenstva, dok je u jučerašnjem dvoboju protiv Šahtara debitirao u Ligi prvaka.  

(Sport.ba/Germanijak)

Učitaj još novosti