24. 10. 2018 - 14:08
Da nije bilo prodaje: Hajduk se ne bi ovako sramotio u HNL-u...
907
Shares
Da nije bilo prodaje: Hajduk se ne bi ovako sramotio u HNL-u već bi nadmašio i najveću slavu

KAKAV BI TO TIM BIO

Da nije bilo prodaje: Hajduk se ne bi ovako sramotio u HNL-u već bi nadmašio i najveću slavu

Sport.ba
24. 10. 2018 - 14:08
0
Shares

U našoj rubrici „Da nije bilo prodaje“ danas predstavljamo Hajduk, koji bi da je imao dovoljno novca, odnosno da je mogao odbiti interes bogatijih klubova za svoje igrače, mogao danas imati sjajnu momčad od koja bi mogla nadmašiti slavnu generaciju koja je sredinom 90-ih stanovala na Poljudu.

U jedanaestorci sastavljenoj od trenutno najboljih aktivnih bivših i sadašnjih igrača Bilih bili bi napadač Atletico Madrida Nikola Kalinić, Cagliarijev dvojac, bivši kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna, te njezin sadašnji član Filip Bradarić. Najraspoloženiji hrvatski igrač trenutno u Evropi, Nikola Vlašić dijelio bi lopte, a na golu bi bila totalna gužva s tri vrhunska čuvara mreže, sadašnjim reprezentativcima Lovrom Kalinićem i Karlom Leticom te bivšim Danijelom Subašićem.

Bili dugo nisu bili u goroj situaciji od trenutačne, barem ako je riječ o rezultatskom planu, sedmo mjesto na tablici sramota je za bilo kojeg navijača Hajduka, osobito ako je klupski vlasnik. Većina ovih igrača prodana je brzopleto samo da bi se vratio klupski dug, ali da su ih mogli zadržati, sad bi na Poljudu imali vrlo respektabilnu momčad.

Hajdukova golmanska legenda Tonči Gabrić pobrinuo se da Bili u posljednjih desetak godina izbace čak tri čuvara mreže za nacionalnu momčad, Danijela Subašića, Lovru Kalinića i Karla Leticu. Ovaj prvi bio je ponajbolji golman minulog Mundijala, drugi je trenutno prvi golman reprezentacije, a treći iz prikrajka čeka svoju priliku među stativama Vatrenih. Stoga, Hajduk ne bi imao problema s golmanima, ali u prednosti bi zbog trenutne kvalitete i minutaže u klubu bio Lovre Kalinić, piše Germanijak.

Bekovske pozicije pokrivali bi igrači koji su ih do 2016. godine držali u reprezentaciji. Milanov Ivan Strnić i Cagliarijev Darijo Srna. Lijevi bek vratit će se u reprezentaciju čim se oporavi od ozljede, a Srna je reprezentaciju napustio nakon Eura u Francuskoj i pri kraju je karijere, ali je još uvijek najbolji desni bek koji je igrao na Poljudu, a da je još aktivan.

Stoperske pozicije vjerovatno bi držali sadašnji reprezentativac Antonio Milić te Josip Elez. Milića su hajdukovci pustili za samo pola miliona eura 2015. godine u Ostende, a Eleza godinu ranije za isti iznos u Lazio. Obojica danas vrijede tri miliona eura, jedan je član nacionalne momčadi, a drugi kuca na njezina vrata.

U veznoj liniji bila bi četvorka da se smrzneš, sadašnji reprezentativci Ivan Perišić, koji nikad nije zaigrao za seniore, ali je bio u Hajdukovoj juniorskoj momčadi, Filip Bradarić, kojeg su „poklonili“ Rijeci za 300 hiljada eura, Mario Pašalić te vođa mlade reprezentacije Nikola Vlašić.

Napadače bi igrali sadašnji reprezentativac Marko Livaja te donedavni član seniorske vrste Nikola Kalinić. Livaja je Hajduk napustio još 2011. godine za samo 200 hiljada eura, ali barem su na Kaliniću nešto zaradili, konkretno sedam miliona eura prodajom u Blackburn 2009. godine.

Ova momčad danas bi bila dominantna sila u domaćem nogometu, a na međunarodnoj razini mogla bi ostaviti trag dublji nego slavna generacija iz sredine devedesetih. Ono što je poražavajuće za Bile jest što su veliku većinu ovih igrača pustili praktički besplatno bez ostvarenih opipljivih rezultata…

2

Najbolji aktivni bivši i sadašnji igrači Hajduka:

Lovre Kalinić – 2016. u Gent za 3 milijuna eura – trenutačna vrijednost: 7 milijuna eura

Darijo Srna – 2003. u Šahtar za 1,2 milijuna eura – trenutačna vrijednost: 800.000 eura

Antonio Milić – 2014. u Oostende za 500.000 eura – trenutačna vrijednost: 3 milijuna eura

Josip Elez – 2013. u Lazio za 480.000 eura – trenutačna vrijednost: 3 milijuna eura

Ivan Strinić – 2010. u Dnjipro za 4 milijuna eura – trenutačna vrijednost: 5 milijuna eura

Nikola Vlašić – 2017. u Everton za 10,8 milijuna eura – trenutačna vrijednost: 10 milijuna eura

Filip Bradarić – 2014. u Rijeku za 300.000 eura – trenutačna vrijednost: 5 milijuna eura

Mario Pašalić – 2014. u Chelsea za 2,5 milijuna eura – trenutačna vrijednost: 8 milijuna eura

Ivan Perišić – 2006. u Sochaux B za 360.000 eura – trenutačna vrijednost: 45 milijuna eura

Nikola Kainić – 2009. u Blackburn za 7 milijuna eura – trenutačna vrijednost: 14 milijuna eura

Marko Livaja – 2010. u Inter za 185.000 eura – trenutačna vrijednost: 3,5 milijuna eura

Učitaj još novosti