20. 10. 2018 - 14:57
Salve zvižduka u Madridu: Šok na Bernabeuu, Lopetegui sam sebi...
907
Shares
Salve zvižduka u Madridu: Šok na Bernabeuu, Lopetegui sam sebi uručio OTKAZ

PRIMERA

Salve zvižduka u Madridu: Šok na Bernabeuu, Lopetegui sam sebi uručio OTKAZ

Sport.ba
20. 10. 2018 - 14:57
0
Shares

Levante je danas senzacionalno savladao Real u Madridu s 2:1, a Santiago Bernabeuu ispratio je salvom zvižduka igrače Reala na putu ka svlačionici. Levante je usred Madrida lagano poveo 2:0. Gosti su postigli još jedan gol koji im je poništen zbog tijesnog ofsajda. I Realu je opravdano zbog ofsajda poništen gol Marca Asensija.

Levante je poveo u 7. minuti golom Josea Luisa Moralesa, a nakon velike pogreške Varanea. Šest minuta kasnije Roger Marti povisio je na 2:0 iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon što je pregledan VAR i utvrđeno je da je Varane igrao rukom u šesnaestercu Reala.

Julen Lopetegui pleše na rubu otkaza. Ako Real ne preokrene u drugom dijelu, Florentino Perez mogao bi baskijskom stručnjaku uručiti otpusno pismo. U momčadi Reala od prve minute igra hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Real je istrčao u sastavu: Courtois; Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić, Isco; Lucas Vázquez, Asensio i Mariano.

Real je u 55. minuti srušio negativni klupski rekord iz 1985. od 464 minute bez postignutog gola.

Real je smanjio na 2:1 u 72., strijelac je bio Marcelo na povratnu lopte Benzeme. Rea je bio bez gola 481 minutu, što je novi negativni rekord madridskog kluba.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti