08. 10. 2018 - 08:17
ČAK 45 GODINA OVO NIKO NIJE NAPRAVIO: Mbappe u 13 minuta zabio...
907
Shares
ČAK 45 GODINA OVO NIKO NIJE NAPRAVIO: Mbappe u 13 minuta zabio kao Real u zadnjih šest mečeva

LIGUE 1

ČAK 45 GODINA OVO NIKO NIJE NAPRAVIO: Mbappe u 13 minuta zabio kao Real u zadnjih šest mečeva

Sport.ba
08. 10. 2018 - 08:17
0
Shares

PSG je počeo sjajno sezonu u Ligue 1 - devet mečeva i isto toliko pobjeda. Upravo je francuski prvak uz Juventus jedina ekipa s maksimalnim učinkom u ligama petice. Parižani su jučer na "Parku prinčeva" deklasirali Lyon sa čak 5:0 u derbiju, a blistao je Kylian Mbappe koji je postigao čak četiri pogotka i to u razmaku od samo 13 minuta sredinom drugog poluvremena. Tako su Parižani stigli do rekordne devete pobjede u nizu jer niko nikad u Ligue 1 nije bolje startao u prvenstvo.

Poveli su Parižani već u 9. minuti kada je Neymar realizovao najstrožu kaznu, a Lyonu se na početku povrijedio sjajni Nabil Fekir što je bio nenadoknadiv hendikep. Ipak, u 32. minuti domaći su ostali bez stopera Kimpemea koji je zaradio crveni karton. Srećom po PSG, igrača manje im je anulirao Lyonov Tousart koji je u završnici prvog dijela dobio drugi žuti karton. 

Show je krenuo u 61. minuti kada je najbolji mladi igrač svijeta krenuo lomiti utakmici prvim pogotkom, a samo pet minuta kasnije zabio je drugi pogodak i tako riješio utakmicu rezultatske neizvjesnosti.

Samo tri minute kasnije već je postigao hat-trick, a u 74. minuti je zaključio svoju ludu seriju zabivši i četvrti gol na utakmici za konačnih 5:0 i svoj poker golova. Nevjerovatna partija mladog napadača Parižana i jednog od najvećih svjetskih talenata.

Bilo je to najbrže zabijenih četiri pogotka od strane nekog igrača u posljednjih 45 sezona u francuskoj Ligue 1 što dovoljno govori o uspjehu mladog Mbappe koji bi morao preuzeti tron svjetskog nogometa od Cristiana Ronalda i Lea Messija. Zanimljivo, Mbappe je u samo 13 minuta zabio golova koliko Real Madrid u posljednjih šest utakmica, a evopski prvaci u posljednje četiri utakmice uopće nisu zabili.

Mladi francuski napadač je zanimljivo bio na meti Kraljeva, ali je ipak ostao u Parizu. S ova četiri pogotka je došao do brojke osam u prvenstvu i izjednačio se s klupskim kolegom Neymarom na vrhu liste strijelaca, a zanimljivo da imaju po dvije asistencije. PSG je također uvjerljiv, te su sve prilike da će francusko prvenstvo biti nikad manje zanimljivo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti