20. 09. 2018 - 09:57
IPAK DOGOVORA NEMA: Ni golčina Tottenhamu nije pomogla,...
907
Shares
IPAK DOGOVORA NEMA: Ni golčina Tottenhamu nije pomogla, velikan odmah uskočio u priču

REAL ŽELI ICARDIJA, INTER OTEŽE

IPAK DOGOVORA NEMA: Ni golčina Tottenhamu nije pomogla, velikan odmah uskočio u priču

Sport.ba
20. 09. 2018 - 09:57
0
Shares

Real je sinoć deklasirao prošlosezonskog polufinalistu Lige prvaka Romu sa čak 3:0. Igraju odlično, čak i bez Cristijana Ronalda, iako su mnogi navijači bili pesimistični da bi ovo mogla biti sezona za zaborav i da se čeka novi prijelazni rok kako bi se dovela adekvatna pojačanja.

ronaldo-plac1

Florentino Perez je bio poprilično tih u proteklom prijelaznom roku, ali izgleda da je spremio ogromnu svotu novca kada je zimski transfer rok u pitanju. Spominjani su brojni igrači, od Neymara, Mbappea, Wernera, Lewandowskog, Hazarda... Ali čini se da je spisak spao na jedno ime. I to kakvo!

hazard

Mauro Icardi golčinom je nagovijestio preokret Intera protiv Tottenhama, a njegova statistika u redovima Nerazzurra je impresivna. Dvadesetpetogodišnji napadač je stigao u Inter 2013. godine, a odigrao je ukupno 162 ligaške utakmice i postigao čak 100 golova.

Argentinski napadač bi bio fantastično pojačanje za kraljevski klub, ali je jasno da bi Florentino Perez morao ponuditi više od 100 miliona kako bi doveo ovog igrača na "Santiago Bernabeu".

perez

Inter će učiniti sve kako bi zadržao svog najboljeg igrača, ali znamo da kada Real pokuca na vrata, mnogi igrači jednostavno ne mogu odbiti takav poziv. Ipak, itekako ima nade za Kraljeve. Debi u Ligi šampiona je obilježio fantastičnim golom, ali i dalje je daleko od dogovora s klubom.

icardi2

Wanda Nara, odnosno gospođa Icardi i dalje pregovara s klubom, Maurito želi ostati na "Meazzi", ali za sada direktori odolijevaju kada su zahtjevi njegove supruge u pitanju. Na stolu je ponuda, produžetak do 2023. ali i dalje postoji razmimoilaženje oko visine ugovora.

wanda

Napadač traži da odmah nakon Ronalda bude najplaćeniji u Seriji A, s osam miliona po sezoni, dakle da bude ispred Higuaina, Dybale i Pjanića, dok Inter nudi 6.5. Također, pregovara se o klauzuli, ona je bila 110 miliona eura u prvih 15 dana jula, ali nijedna ponuda nije stigla u klub, niti je bilo ko razmišljao da to plati Interu.

higuain

Oni uz ugovor sada zahtijevaju da se klauzula podigne na 130 miliona, kako bi se dodatno osigurali. Argentinac je čak i na to pristao, ali samo ako postane drugi najbolje plaćeni igrač Serije A. Klubu se ne žuri, kapiten i njegova supruga bi što prije da završe posao, mada se čini da niko nema interesa da ne dođe do dogovora. Ipak, u svemu tome priliku vreba Real, ali i United...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti