21. 09. 2018 - 19:10
BARCA SE PRIPREMA ZA ŽIVOT BEZ JOŠ JEDNE IKONE: Mladi...
907
Shares
BARCA SE PRIPREMA ZA ŽIVOT BEZ JOŠ JEDNE IKONE: Mladi Afrikanac veoma blizu Nou Campa, šta će reći navijači?!

NICOLAS PEPE STIŽE UMJESTO SUAREZA

BARCA SE PRIPREMA ZA ŽIVOT BEZ JOŠ JEDNE IKONE: Mladi Afrikanac veoma blizu Nou Campa, šta će reći navijači?!

Sport.ba
21. 09. 2018 - 19:10
0
Shares

Nogometaši Barcelone odlično su započeli novu sezonu. Osvojen je Superkup Španije, u La Ligi su lideri s maksimalnim učinkom, a na startu Lige prvaka pregažen je PSV sa čak 4:0. To je odličan učinak, ali Katalonci ništa ne prepuštaju slučaju. Ernesto Valverde sa čelnicima već se sprema za naredni ljetni prijelazni rok iduće godine.

valverde

Barca je u šest mečeva na prosjeku od čak tri pogotka po susretu, a ponajviše zahvaljujući tome što je deklasirala Huescu sa 8:2. Luis Suarez je u tom susretu upisao dva gola i asistenciju, ali polako ulazi u godine i vrijeme je za nove solucije. 31-godišnji napadač nezamjenjiv je i ove sezone, te veoma bitan u pohodu na nove trofeje.

barcelona-messi-suarez

Ipak, uprava Barcelone razmišlja na duge staze te zbog Suarezovih godina, koje naznačuju skori ulazak u posljednju fazu igračke karijere, Blaugrana će morati naći adekvatnu zamjenu za ubojitog golgetera.

abidal

Kako prenosi španski tabloid Don Balon, uprava Barce na čelu sa sportskim direktorom Ericom Abidalom označila je jednog igrača Lillea kao nasljednika i glavnu metu u nadolazećim prijelaznim rokovima. Riječ je o 23-godišnmjem napadaču, koji jednako dobro pokriva i krilne pozicije, a njegovo ime poznato je pratiteljima francuske Ligue 1. Nicolas Pepe u sjajnoj je formi ove sezone. U pet prvenstvenih utakmica za Lille upisao je četiri pogotka.

nicolaspepe

Ofanzivac iz Obale Slonovače jedan je od najzaslužnijih igrača što njegov klub drži treće mjesto na tabeli (s jednakim brojem bodova kao drugoplasirani Marseille), jer je proteklog vikenda hat-trickom donio pobjedu u gostima protiv Amiensa (3:2), a samo četiri dana ranije zabio pogodak u derbiju protiv Rennesa.

nicolaspepelille

Barca ga želi što prije dovesti u svoje redove, a Don Balon prenosi kako je za njegove usluge zagrizao i Jose Mourinho koji ga želi dovesti u Manchester United, a spreman je uplatiti 30 miliona eura na račun francuskog kluba. Predsjednik Barcelone, Bartomeu planira izjednačiti - a po potrebi i povećati - tu ponudu, kako bi se osigurali na vrijeme da Nicolas Pepe stigne učiti od Suareza, a potom i u potpunosti nadomjestiti sjajnog 31-godišnjeg Urugvajca.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti