04. 09. 2018 - 18:04
Novi hendikep za Zmajeve: Repeša ne može računati na Penavu
907
Shares
Novi hendikep za Zmajeve: Repeša ne može računati na Penavu

DEBI U BH. DRESU ĆE SAČEKATI

Novi hendikep za Zmajeve: Repeša ne može računati na Penavu

Sport.ba
04. 09. 2018 - 18:04
0
Shares

Ajdin Penava potpisao je ugovor s Baskonijom i priključio se španskom euroligaškom klubu kako bi obavio ljekarske preglede, nakon kojih je i potpisao ugovor. Ipak, Jasmin Repeša neće moći računati na odličnog krilnog centra iako se nalazio na spisku košarkaša za predstojeće mečeve protiv Finske i Češke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Naime, direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniša Kovačević otkrio je da će 21-godišnji centar ipak morati sačekati za debi u dresu bh. seniora.

"Ajdin je tek potpisao za novi klub, koji mu ne dozvoljava da se priključi. Možda bi postojala mogućnost da doputuje naknadno, sigurno je da bi ga stručni štab naše reprezentacije volio vidjeti. Međutim, nema previše vremena do prve utakmice, a, u krajnjoj liniji, dovoljno je visokih igrača već u rosteru. Vjerujem da ćemo Ajdina, ako ne u ovom, onda u narednom reprezentativnom terminu u novembru imati na raspolaganju", rekao je Kovačević.

Penava (206 centimetara) nekada je bio član sarajevskog Sparsa. Protekle tri sezone proveo je na američkom Maršal Univerzitetu. Prošlu sezonu bivši juniorski reprezentativac BiH završio je kao najbolji bloker kompletne američke univerzitetske NCAA lige (prosjek 15,6 poena, 8,5 skokova i 4 blokade u prošloj sezoni).

(Sport.ba)

Učitaj još novosti