03. 09. 2018 - 15:54
Repeša će volonterski voditi Zmajeve: Cilj nam je da se 16....
907
Shares
Repeša će volonterski voditi Zmajeve: Cilj nam je da se 16. septembra zajedno radujemo

PREUZEO KORMILO OD VUJOŠEVIĆA

Repeša će volonterski voditi Zmajeve: Cilj nam je da se 16. septembra zajedno radujemo

Sport.ba
03. 09. 2018 - 15:54
0
Shares

Jasmin Repeša je zvanično preuzeo dužnost selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedan od najboljih stručnjaka u regionu “Zmajeve” će voditi u utakmicama protiv Finske u gostima 13. septembra i Češke u Sarajevu tri dana kasnije.

"Pred nama je mnogo posla za kratko vrijeme, ali ćemo dati sve od sebe da 16. septembra navečer svi naši navijači budu zadovoljni", rekao je Repeša te zahvalio svim igračima koji su se odazvali, ali i zaželio sve najbolje već bivšem selektoru Dušku Vujoševiću, koji je zbog zdravstvenih problema odstupio od kormila “Zmajeva”.

Dodao je da su i članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH obavili korektan razgovor s njim prije nego što je donio konačnu odluku i prihvatio dužnost.

"U ovoj prilično nezahvalnoj situaciji uključio sam se u proces pregovora s Repešom, kojeg već odranije poznajem i zajedno s članom UO Daliborom Milošem vodio sam razgovore s našim novim trenerom. Moram reći da će u ovom ciklusu od dvije utakmice volonterski raditi u reprezentaciji BiH", rekao je Dubravko Barbarić, generalni sekretar KSBiH u ostavci.

Barbarić je najavio da će po završetku septembarskog ciklusa s Repešom biti obavljeni razgovori o saradnji na duže staze. Također je zahvalio i bivšem selektoru Vujoševiću na saradnji te mu zaželio sve najbolje, naglasivši da mu KSBiH pruža podršku.

Prema riječima Repeše, u stručnom štabu bit će priključeni Emir Halimić, trener koji je veoma zaslužan u selektiranju kadetske reprezentacije BiH koja je 2015. postala prvak Evrope, kao i Denis Bajramović, koji je bio asistent u stručnom štabu “Zmajeva” 2013., a tokom prošle sezone obavljao je dužnost trenera sarajevske bosne.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti