26. 08. 2018 - 13:16
U SMIRAJ PRIJELAZNOG ROKA: Velika zvijezda napušta Otok u...
907
Shares
U SMIRAJ PRIJELAZNOG ROKA: Velika zvijezda napušta Otok u transferu od 100 miliona!

ERIKSEN NA METI PARIŽANA

U SMIRAJ PRIJELAZNOG ROKA: Velika zvijezda napušta Otok u transferu od 100 miliona!

Sport.ba
26. 08. 2018 - 13:16
0
Shares

PSG ne more problemi s Uefom, finansijski fair play za njih je očito lako rješiv problem, pa su se tako Parižani umjesto prodaje namjerili na nove kupovine. Meta im je sada ponajbolji igrač Tottenhama, veznjak Christian Eriksen, a francuski klub za njega bi ponudio 100 miliona eura, tvrdi Sunday Express.

Parižani, ukoliko zaista planiraju ovaj transfer, moraju ga realizovati do 31. avgusta. 26-godišnji Danac ima još dvije godine ugovora sa Spursima i veoma je bitan kotač u ekipi Mauricija Pochettina. Sigurno da bi njegov odlazak bio veliki gubitak za londonski klub.

mauricio-pocchetino

Zanimljivo je da su Barcelona, Manchester City, Manchester United i Chelsea, svi bili zainteresovani za 26-godišnju zvijezdu. Eriksen je zajedno sa Sonom, Dele Allijem i Harry Kaneom igrao ključnu ulogu u Tottenhamovim odličnim nastupima protekle sezone. Nakon što je postigao 14 golova i asistirao 11 puta ove sezone, on je i zvanično imao jednu od najboljih sezona do sada u Tottenhamu.

Sa samo dvije godine preostale u ugovoru, Tottenham će očajnički pokušati da mu dadne novi poboljšani ugovor i odbije potencijalne kupce. Eriksenov stil igre i pasovi bi savršeno odgovarali skoro pa svim velikanima.

eriksen1

U mogućnosti je da napravi nevjerovatne pasove i postiže nevjerovatne golove. Eriksen je nesumnjivo među top 10 plejmejkera u svjetskom nogometu u ovom trenutku i Spursi bi mogli imati niz kandidata za njegov potpis na ovom ljetnom prijelaznom roku. Erisken je zaisgurno jedan od najpodcjenjenijih igrača u Premier ligi. Kakvu je samo sezonu imao danski maestro.

Tottenhamova najveća zvijeda je sigurno Harry Kane, ali Eriksenova važnost u ekipi Mauricio Pochettina se ne može zanemariti. Formiranjem prekrasnog partnerstva sa igračima kao što su Son, Kane i Alli, Eriksen je od vitalnog značaja za Tottenhamov stil igre, a navijači Spursa se nadaju da će klub učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se 26-godišnjak zadržao. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti