17. 08. 2018 - 09:26
BARCELONINA REVOLUCIJA: Imat će na dresu nešto što nikad niko...
907
Shares
BARCELONINA REVOLUCIJA: Imat će na dresu nešto što nikad niko ranije nije imao

SJAJNI KATALONCI

BARCELONINA REVOLUCIJA: Imat će na dresu nešto što nikad niko ranije nije imao

Sport.ba
17. 08. 2018 - 09:26
0
Shares

Barcelona je prethodne sezone sa lakoćom pokorila Pirinejski poluotok, imali su ubjedljivu prednost nad rivalima već na startu sezone koju su znalački održavali.

a

Aktuelni prvak Španije u novoj sezoni La Lige igrat će s nečim što nitko u dosadašnjih 89 godina Primere nije imao. Barcelona će naime u subotu u prvom kolu protiv Alavesa na desnom rukavu dresa iznad oznake La Lige imati zlatni štit s natpisom "17/18".

fcb4

Jasno je da se radi o španjolskoj inačici talijanskog Scudetta, oznake na dresu koja pokazuje da se radi o aktualnom prvaku, najboljoj momčadi prethodne sezone koja u tekućoj brani naslov.

fcb1

"Mi smo prvaci La Lige za sezonu 2017/18 i ponosno ćemo nositi oznaku tog uspjeha." poručuje Barcelona u obavijesti o povijesnoj novosti na njenom dresu.

fcb3

Povodom toga je na društvenim mrežama prikazala video kako je došla do šampionskog bedža: počinje Iniestinim podizanjem pehara prvaka, a zatim se brzo izmjenjuju slike golova i slavlja iz prošle sezone.

fcb2

La Liga je odlučila uvesti ovu oznaku kako bi istaknula vrijednost i važnost osvajanja naslova prvaka u najjačoj europskoj ligi. Biće zanimljivo vidjeti može li Barca do odbrane naslova u Španiji ali i koliki su im dometi u Evropi ove godine.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti