16. 08. 2018 - 20:26
REPREZENTATIVAC NJEMAČKE BRUTALNO IZVRIJEĐAO OZILA: Bilo je to...
907
Shares
REPREZENTATIVAC NJEMAČKE BRUTALNO IZVRIJEĐAO OZILA: Bilo je to samo lažno prijateljstvo

OZIL SE NEDAVNO OPROSTIO

REPREZENTATIVAC NJEMAČKE BRUTALNO IZVRIJEĐAO OZILA: Bilo je to samo lažno prijateljstvo

Sport.ba
16. 08. 2018 - 20:26
0
Shares

Povlačenje Mesuta Ozila iz reprezentacije prije nekoliko sedmica izazvalo je gomilu komentara. Neki su ga osuđivali, a neki stajali u njegovu odbranu.

ozil3

"Imam dva srca, jedno u Njemačkoj, drugo u Turskoj. Neću više igrati za Njemačku dok imam osjećaj rasizma i nepoštovanja. Nekada sam za tu reprezentaciju igrao s ponosom, ali to više nije slučaj. Ne poštuju se moji turski korijeni. Rasizam nikada ne bi trebao biti prihvaćen. Nijemac sam u očima predsjednika saveza i navijača kad pobijedimo, a imigrant kad izgubimo. Zašto sam ja Nijemac - Turčin, a moji prijatelji Lukas Podolski i Miroslav Klose nisu Nijemci - Poljaci? Jer sam iz Turske? Jer sam musliman?" napisao je Özil i podijelio Njemačku.

ozil2

Dio javnosti smatra da je nogometaš Arsenala u pravu, a drugi dio misli da je pretjerao. Među onima koji kritiziraju Özila je i njegov suigrač iz reprezentacije Toni Kroos. "Jasno je da je Mesut zasluženo igrao u reprezentaciji i da je zaslužio bolji oproštaj, ali način na koji je otišao nije u redu", poručio je nogometaš Reala.

kros

"Dijelovi njegovog priopćenja su točno adresirani, ali ti dijelovi su ostali u sjeni velike količine gluposti. Mislim da i sam Mesut zna da rasizam unutar reprezentacije i saveza ne postoji."

kros1

28-godišnji Kroos dodao je još da je za razliku od Ozila još uvijek na raspolaganju izborniku i da će biti dokle god bude mogao igrati.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti