15. 08. 2018 - 14:14
STIŽE NOVA, JOŠ STRAŠNIJA ERA HRVATSKE: Evo ko će naslijediti...
907
Shares
STIŽE NOVA, JOŠ STRAŠNIJA ERA HRVATSKE: Evo ko će naslijediti legendu na golu!

NOVA ERA HRVATSKE

STIŽE NOVA, JOŠ STRAŠNIJA ERA HRVATSKE: Evo ko će naslijediti legendu na golu!

Sport.ba
15. 08. 2018 - 14:14
0
Shares

Hrvatska polako ostaje bez svojih legendi. Već tri srebrena igrača iz Rusije su reklo svoje posljednje zbogom nacionalnom timu, a to su uradili Ćorluka, Madnžukić i Subašić. Biće težak izazov naći igrače kkoji će moći nositi eret koji su oni nosili, ali Hrvatska ne treba da brine.

hrv

Ko nakon Danijela Subašića - pitanje je na koje se odgovori praktički sami nude. Veliki Suba se nakon 10 godina oprostio od reprezentacije, kojoj je ostavio dva vratara za budućnost. U pitanju su Lovre Kalinić i Dominik Livaković, njegovi prijatelji iz Rusije, koji oko vrata također nose povijesno svjetsko srebro.

subasic

Kalinić je debitirao za Hrvatsku 12. novembra 2014. u Londonu, na Boleyn Groundu, u porazu od Argentine (2:1) u prijateljskoj utakmici. Do sada je bivši 28-godišnji vratar Hajduka, a trenutačno član Genta skupio 12 nastupa za A vrstu te je legitimni nasljednik Subašića na golu. Lovre je branio jako dobro u nekim utakmicama, a na SP-u je dobio priliku u pobjedi nad Islandom (2:1) u trećem kolu grupne faze.

S druge strane, s trećeg na mjesto drugog vratara reprezentacije trebao bi preseliti Livaković. Čuvar mreže Dinama ima 23 godine, ima iskustvo sa SP-a iako nije branio. Jednostavno, biti među svim tim šampionima, osjetiti zajedništvo i učiti od najboljih bogato je iskustvo koje će mu jednog dana trebati ako postane jedinica reprezentacije. Mladi Zadranin je do sada odigrao jednu utakmicu za Hrvatsku, a debitirao je 11. januara 2017. u porazu 5:2 od Čilea u prijateljskom susretu.

livakovic

Nakon njih tu su i 21-godišnji Karlo Letica, koji je ovog ljeta stigao u Club Brugge, te 22-godišnji Josip Posavec, koji je odličan na golu Hajduka, u kojem je na posudbi iz talijanskog Palerma. Nema sumnje da Hrvatskoj ostaju itekako kvalitetni golmani u koje će se moći pouzdati u narednom periodu koji je pred njima.

leticaposavec

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti