14. 08. 2018 - 09:07
„Brazilci“ u Goraždu
907
Shares
„Brazilci“ u Goraždu

ODLIČNA ZABAVA

„Brazilci“ u Goraždu

Sport.ba
14. 08. 2018 - 09:07
0
Shares

U povodu 100 godina fudbala u Goraždu odigrana je revijalna utakmica između humanih zvijezda i veterana fudbalskog kluba „ Goražde“ na kojoj je upravo stotinu balona poletjelo je u zrak iz ruku najmlađih Goraždana simbolizujući na ovaj vrijedan jubilej.

gor4

Zasigurno će mladi fudbaleri goraždanskog kluba dugo pamtiti 13. august 2018. kada su na terenu stajali zajedno sa asovima bosanskohercegovačkog i goraždanskog fudbala.

gor5

Na čelu humanih zvijezda bio je nekadašnji selektor reprezentacije BiH Fuad Muzurović sa nekadašnjim reprezentativcima Vlatkom Glavašom, Elvirom Bolićem, Nudžeinom Gecom, upravo akterima one čuvene prijateljske utakmice u Brazilu 1996. godine. U sastavu humanih zvijezda su bili i Miloš Đurkovic, Senad Repuh, Senad Brkic, Murat Jašarević, Aldin Džidić, Aldin Ćenan, Almir Turkovic, Dženan Krajišnik, Sedin Torlak, Dženan Uščuplić, Ahmed Hadžispahić, Sinan Sinanović, Muhamed Bikić, Slaviša Vukašinović, Ahmed Švrakić, Fikret Hodzic, Jasmin Halilovic, Zlatan Ćorović i legendarni Zisko.

gor3

Na drugoj strani, u ekipi veterana Goražda selektor ekipe Avdo Kuljuh okupio je brojne asove grada na Drini. Početni udarac na utakmici koja je završena rezultatom 3:3. zajednički su izveli 84-čeverogodišnji Ibrahim Mašala i Elvir Bolić, kojem je zahvalnicu ispred organizatora uručio Senad Islam, uspješni bh.biznismen, sportski djelatnik i humanista. U sjajnom ambijentu goraždanskog fudbalskog stadiona na poluvremenu nastupile su i i članova ANIP-a goraždanskog Centra za kulturu.

gor1

Na kraju treba istaknuti da su predsjednik FK Goražde Muhamed Zejnilhodžić sa svojim saradnicima sjajno organizirali ovaj veliki jubilej – 100 godina fudbala u Goraždu, čime se ne može pohvaliti veliki broj gradova, ne samo u BiH, nego i okruženju.

go2

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti