12. 08. 2018 - 21:50
Ronaldo ima samo jedan zahtjev: Od čelnika Juvea zatražio...
907
Shares
Ronaldo ima samo jedan zahtjev: Od čelnika Juvea zatražio dovođenje ovog igračine

DON BALON

Ronaldo ima samo jedan zahtjev: Od čelnika Juvea zatražio dovođenje ovog igračine

Sport.ba
12. 08. 2018 - 21:50
0
Shares

Cristiano Ronaldo postigao je danas prvijenac za Juventus u posljednjem pripremom meču pred start Serije A. Juventus tradicionalno svoje pripreme zaključuje utakmicom između A i U21 tima. Bila je to lijepa prilika da debi za Staru damu upiše i najveće pojačanje italijanskih prvaka, Cristiano Ronaldo.

Upravo je Portugalac postigao i prvi pogodak na susretu, koji je okončan pobjedom prvog tima od 5:0. Paulo Dybala je dodao dva gola, dok je Claudio Marchisio dodao jedan pogodak. Riccardo Capellini postigao je autogol.

Sada nam stiže i vijest da je Portugalac poslao specijalan zahtjev upravi Juventusa - zatražio je da dovedu Lazijevog i igrača Srbije Sergeja Milinkovića-Savića. Prema pisanju Don Balona, koji napominje da je Ronaldo svjestan da Juventus treba poboljšati svoju ekipu ako ove sezone žele pobijediti neke od najboljih ekipa u borbi za naslov Lige prvaka, te da klub želi da potakne svoje mogućnosti u veznom redu.

milinkovic-savic-luis-alberto

U izvještaju se također navodi da je veznjak vrijedan oko 110 miliona eura, što se čini pravednim obzirom na to koliko je dobar 23-godišnjak bio prošle sezone. Lako je vidjeti zašto Ronaldo želi da talijanski prvak Juventus dovede Milinković-Savića u klub ovog ljeta, jer je igrač pokazao prošle sezone koliko je zapravo dobar.

milinkovic-savic-crotone

U svim takmičenjima, srbijanski internacionalac je postigao 14 golova i osam asistencija za Lazio kako bi im pomogao osigurati peto mjesto u Seriji A. Ronaldo smatra da bi dovođenje reprezentativca Srbije pomoglo Staroj dami da konačno zasjedne i na evropski tron.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti