12. 08. 2018 - 23:27
NERAZZURRI SE NE ŠALE: Nakon neuspjeha s Modrićem dovode dva...
907
Shares
NERAZZURRI SE NE ŠALE: Nakon neuspjeha s Modrićem dovode dva ofanzivca za 'tim snova'

INTER SE ŽELI VRATITI U SAMI VRH

NERAZZURRI SE NE ŠALE: Nakon neuspjeha s Modrićem dovode dva ofanzivca za 'tim snova'

Sport.ba
12. 08. 2018 - 23:27
0
Shares

S obzirom da je posao s Lukom Modrićem realno propao, u Interu se okreću drugim rješenjima. Jedno od njih bi moglo biti i poznato lice na "Meazzi", Barcelonin veznjak Rafinha.

Luciano Spalletri je potvrdio da je Hrvat htio da pređe u Inter, ali Florentino Perez nije spreman da se poslije Cristijana Ronalda i Zinedine Zidanea odrekne još jednog važnog dijela igre Reala.

"Ne mislim da će doći jer Real još uvijek na terenu želi tako talentovanog igrača. Bez obzira na to, jaki smo, ali ako bi nam se Modrić pridružio bili bismo vrlo jaki", rekao je strateg Nerazzurra.

luciano-spalletti

Rafinha je pak proveo posljednjih šest mjeseci na posudbi u Interu, a u 17 nastupa upisao je tri asistencije i dva pogotka. Inter ga želi opet, ali 25-godišnjak preferira da dobije 'stalan posao', a ne da dođe opet na posudbu.

rafinha-samarreta-linter-mila-1947415425-50464134-651x366

Problem je sad u Barceloni koja ne odstupa od dogovorene svote za otkup - 40 miliona eura. Inter bi to želio spustiti, no Katalonci ne žele ni čuti... Inače, Rafinha je odigrao večeras prvo poluvrijeme za Barcelonu u duelu sa Sevillom, a onda ga je zamijenio Ivan Rakitić. Brazilac je pod ugovorom još dvije godine s katalonskim klubom, za to vrijeme je imao više problema a povredama i samopouzdanje mu se vratilo tek u Italiji, u dresu Nerazzurra.

rafinha-inter

Bivši igrač Lazija, Keita Balde najverovatnije će naredne sezone nastupati u dresu milanskog Intera. Dvadesettrogodišnji napadač će se nakon samo jedne sezone u francuskom Monacu ponovo vratiti u Italijanu, samo što će sada nositi dres Intera.

balde

Nerazzurri će platiti pozajmicu za Keitu u iznosu od 5 miliona eura, a na kraju pozajmice će imati opciju da ga otkupe za dodatnih 34 miliona eura. Zašto je ovaj transfer loš za Romu? Zato što će njihov igrač vjerovatno napustiti klub, jer Monaco želi njihovog Perottija, kako bi nadomestili odlazak Keite. Diego Perotti ima trideset godina, a u Romu je stigao 2016. godine za 10 miliona eura, odigrao je ukupno 97 utakmica za italijanski tim i postigao je 21 gol. Nema sumnje da će Balde biti veliko pojačanje za Inter, a vidjet ćemo kako će se uklopiti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti