09. 08. 2018 - 09:02
MA ŠTA JE TO PJEVAO GOLMAN KOJI DANAS POTPISUJE ZA REAL:...
907
Shares
MA ŠTA JE TO PJEVAO GOLMAN KOJI DANAS POTPISUJE ZA REAL: Navijači su bijesni, ovo mu nikad neće oprostiti!

VRIJEĐAO SADAŠNJI KLUB DOK JE IGRAO ZA ATLETICO

MA ŠTA JE TO PJEVAO GOLMAN KOJI DANAS POTPISUJE ZA REAL: Navijači su bijesni, ovo mu nikad neće oprostiti!

Sport.ba
09. 08. 2018 - 09:02
0
Shares

Saga je konačno okončana. Thibaut Courtois danas će postati novi čuvar mreže Real Madrida, a na "Stamford Bridge" je posuđen Mateo Kovačić. 26-godišnji Belgijanac danas će ovjeriti šestogodišnji ugovor s Realom, potvrdio je to njegov uskoro i službeno bivši klub Chelsea, kao i onaj budući, koji mu je već poželio dobrodošlicu.

Nakon što je Chelsea prihvatio Realovu ponudu između 35 i 40 miliona eura, igrač i njegov novi klub dogovorili su lahko detalje ugovora. Tako su ljekarski pregledi zakazani za 10 sati, a službena promocija očekuje se oko 13 sati na "Santiago Bernabeuu", potvrđeno je na Realovoj stranici. Nakon toga uslijedit će uobičajena novinarska konferencija.

Kraljevi su tako angažovali prvo veliko pojačanje ovog ljeta, i to nakon šokantnih odlazaka Zinedine Zidanea i Cristiano Ronalda. Sada je na dobrom putu da im se pridruži i Luka Modrić. Nakon dolaska dosadašnjeg golmana Chelseaja, tifozi su malo odahnuli.

Dolazak jednog od najboljih golmana na svijetu i službeno najboljeg na nedavnom SP-u vjerovatno će barem malo primiriti nezadovoljstvo među navijačima. Međutim, ne bi trebalo sve ići baš bajno. Da bi ovo i pojasnili moramo se vratiti u prošlost.

Courtois-Di-Antara-Atletico-Madrid-Dan-Chelsea

Naime, Courtois je od 2011. do 2014. bio ključni čovjek Atletica koji je osvojio La Ligu, Kup kralja i Evropa ligu, dok je 2013. pobjedom nad Realom osvojen i španski kup. Nakon trijumfa uslijedilo je veliko slavlje navijača i igrača Jorgandžija, tijekom kojeg se mikrofona dohvatio Belgijanac i poveo uvredljivu pjesmu protiv mrskih rivala: "Skači, skači, mali klokane i je*i navijače Reala u šupak."

Teško da su mu u Madridu to zaboravili, zar ne?!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti