09. 08. 2018 - 08:51
PONAVLJA LI SE SLUČAJ NEYMAR? Barca u neviđenoj panici,...
907
Shares
PONAVLJA LI SE SLUČAJ NEYMAR? Barca u neviđenoj panici, velikan krenuo po jednog od najboljih

PSG I MONACO ŽELE RAKITIĆA

PONAVLJA LI SE SLUČAJ NEYMAR? Barca u neviđenoj panici, velikan krenuo po jednog od najboljih

Sport.ba
09. 08. 2018 - 08:51
0
Shares

Saga oko Luke Modrića i dalje se nastavlja. Hrvat je jučer trenirao s ekipom, a brojni mediji tvrde da je blizu transfera u redove Intera. Ipak, po dolasku na "Bernabeu" hrvatski kapiten će obaviti razgovor s predsjednikom kluba Florentinom Perezom o svojoj budućnosti.

Međutim, ako je vjerovati španskom Don Balonu, Modrića silno želi i PSG. Navodno je prvi čovjek francuskog prvaka Nasser Al-Khelaifi spreman ponuditi Realu 100 miliona eura za Modrića, ali i Barceloni istu sumu za Ivana Rakitića. 

Prema pisanju pomenutog medija, Al-Khelaifi se tijekom SP-a zaljubio u hrvatski dvojac, a sigurno da bi njegovu ponudu, ako se dogodi, teško odbili iz Madrida i Barcelone. S druge strane, Inter je spreman za Modrića dati oko 40-50 miliona eura, što znači da bi vrlo vjerovatno izgubio bitku od PSG-a ako Francuzi krenu po njega. I naravno, Real dopusti njegov odlazak, kao i Barcelona Rakitićev. 

61418531-alkhelaifi-i-neymar

Sada i "Mundo Deportivo", list specijalizovan za praćenje Barcelone, na naslovnici današnjeg broja objavio je priču da su francuski velikani PSG i Monaco veoma zainteresovani za Rakitića. Interesantno da se hrvatski reprezentativac ovih dana spominjao i kao dio eventualnog transfera Paula Pogbe iz Manchester Uniteda u Barcelonu. Prema pisanjima nekih tabloida, Barcelona je bila spremna ponuditi Rakitića ili Dembelea i novac za Francuza, a na kraju navodno i oba igrača u zamjenu za Pogbu. Od tog transfera izgleda neće biti ništa, ali "Mundo" piše kako Rakitićev odlazak iz Barcelone više nije tako nemoguć.

"Rakitić je odigrao najviše utakmica od svih igrača kod Valverdea i s Busquetsom je bio nezamjenjiv u veznoj liniji. Bez njega Valverdeova formacija 4-4-2 ne bi nikako mogla funkcionisati, kao ni formacija bivših Barcinih trenera. Uprkos tome Ivan se svakog ljeta spominje u kontekstu mogućih odlazaka s 'Camp Noua'", stoji u tekstu "Munda".

valverde

Dalje pišu da interes za Rakitića je uvijek postojao, a nakon Svjetskog prvenstva čitav niz klubova je u igri. Problem je jedino klauzula u njegovu ugovoru od 125 miliona eura, ali pojavili su se klubovi kojima to više nikakav problem nije platiti. Najzainteresiraniji su navodno PSG, koji ima neograničena sredstva, i Monaco koji je ovog ljeta samo od prodaje igrača zaradio 300 miliona eura, iako je već potrošio 100.

monaco

"Interes PSG-a najviše bi mogao zabrinuti Barcelonu, naročito zbog činjenice da se zadnjih godina nije pokazao previše kolegijalnim. Nisu željeli Barci prodati Verattija i Rabiota, a prošlog ljeta su joj oteli Neymara. Monaco se ovog ljeta dosta pojačao, ali želi li u pravu utrku s PSG-om za naslov, treba mu još jedan klasni igrač poput Rakitića", piše "Mundo".

ivan-rakitic-celebrates-croatia-1530479936

Jedno je sigurno - Barcelona ni u kojem slučaju ne želi prodati Rakitića, a ni njemu se navodno pretjerano ne sviđa opcija odlaska iz Španije. Međutim, ako stigne nemoralna ponuda iz Pariza - apsolutno je sve moguće...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti