07. 08. 2018 - 15:16
HOĆE LI ZAPOČETI FUDBALSKU KARIJERU? Bolt pred potpisom prvog...
907
Shares
HOĆE LI ZAPOČETI FUDBALSKU KARIJERU? Bolt pred potpisom prvog profesionalnog ugovora

AUSTRALIJA

HOĆE LI ZAPOČETI FUDBALSKU KARIJERU? Bolt pred potpisom prvog profesionalnog ugovora

Sport.ba
07. 08. 2018 - 15:16
0
Shares

Nekada najbolji atletičar svijeta, Jamajčanin Usain Bolt, izrazio je danas nadu da će se u australijskom Central Coast Marinersima izboriti za prvi profesionalni fudbalski ugovor.

"Veoma sam uzbuđen što sam došao u Australiju i želio bih da se zahvalim vlasniku i Upravi kluba za ovu priliku", rekao je Bolt.

Osmostruki olimpijski šampion u sprintu i svjetski rekorder, poslije neuspjeha u Borussiji iz Dortmunda i južnoafričkom Mamelodiju, odlučio da okuša svoju sreću u australijskom prvoligašu Central Coast Marinersima.

Bolt je rekao da mu je profesionalno igranje fudbala oduvijek bila velika želja i nada se da će mu se u Australiji ostvariti ta želja.

"Znam da je za to potrebno mnogo napornog rada i treninga, ali vjerujem da mogu da dođem do tog nivoa i zaigram u A-ligi", rekao je ovaj 31-godišnjak.

U saopštenju Central Coast Marinersa navodi se da mu proba u klubu ne garantuje profesionalni ugovor, ali mu pruža šansu da dođe do njega. Bolt će se na probi u sjevernom Sidneyu pojaviti kasnije tokom augusta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti