07. 08. 2018 - 12:15
Topnici na prekretnici: Amerikanci žele preuzeti potpuno...
907
Shares
Topnici na prekretnici: Amerikanci žele preuzeti potpuno vlasništvo

KROENKE KRENUO U AKCIJU

Topnici na prekretnici: Amerikanci žele preuzeti potpuno vlasništvo

Sport.ba
07. 08. 2018 - 12:15
0
Shares

Vlasnik većinskog udjela Stan Kroenke je poslao ponudu za preuzimanje puno vlasništvo nad Arsenalom u poslu kojim bi vrijednost londonskog kluba narasla na 2,3 milijarde dolara.

Kroenkeova američka firma "Sports and Entertainment", koja posjeduje 67 posto kluba, poslala je ponudu za 30 posto udjela kompanije "Red and White Securities" u vlasništvu Alishera Usmanova.

usmanov-otkup-arsenala

U saopštenju koje je u utorak objavljeno preko Londonske berze, iz Kroenkeove kompanije su poručili da bi implementacija ponude donijela prednosti pojedinačnog vlasništva i omogućila bi brže djelovanje u razvijanju klupske strategije i ambicija. 

"Mi u KSE napredujemo s ponudom koja će donijeti 100-postotno vlasništvo nad klubom. Cijenimo Usmanovu posvećenost Arsenalu, njegovoj tradiciji i historiji", rekao je Kroenke u izjavi.

ozil-arsenal

Arsenal je posljednji put osvojio Premier ligu 2004. godine. Era Arsena Wengera je završena prošle sezone nakon 22 godine osvajanjem šestog mjesta. U novu sezonu "topnici" ulaze pod vodstvom Unaija Emeryja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti