07. 08. 2018 - 12:20
U MADRIDU BIJESNI NA INTER: Slijedi potez najvećeg očajnika...
907
Shares
U MADRIDU BIJESNI NA INTER: Slijedi potez najvećeg očajnika koji može sve upropastiti

TUŽIT ĆE ITALIJANE

U MADRIDU BIJESNI NA INTER: Slijedi potez najvećeg očajnika koji može sve upropastiti

Sport.ba
07. 08. 2018 - 12:20
0
Shares

Iz Italije nam jutros stižu vijesti da je Luka Modrić rekao DA Interu, te da transfer uskoro možemo i očekivati. Real Madrid se ne miri s odlaskom ponajboljeg igrača, što bi bio strašan gubitak za tim nakon što je već Cristiano Ronaldo napustio "Santiago Bernabeu".

Tako Kraljevi ne planiraju mirno pratiti kako gube Luku Modrića. Hrvatski fudbaler navodno je očaran ponudom Intera, koji mu nudi 60 miliona eura u sljedećih šest godina (posljednje dvije bi proveo u Kini).

U Realu su bijesni na Nerazzurre te planiraju milanski klub tužiti UEFA-i. Naime, Real smatra kako Inter krši pravila finansijskog fer-pleja jer dio novca za dovođenje Modrića planira dobiti kroz sponzorske ugovore s kineskim Suningom, odnosno svojim vlasnikom. 

modric-asensio

Nešto slično je napravio PSG s Katarom kada je dovodio Neymara. Inter je navodno čak obećao Modriću i transfer u Kinu nakon četiri godine u Milanu. ''El Mundo Deportivo'' navodi i da je niži porez u Italiji jedan od razloga zašto sjajni veznjak želi otići iz Reala, s kojim ima ugovor još dvije godine i u kojem bi trebao zaraditi 13 miliona eura.

real

"Real je spreman saslušati Modrića i povećati mu platu", tvrdi katalonski list, ali i dodaje da su u Madridu ljuti na Modrićeve agente koji ga nagovaraju na odlazak u Italiju. Sudbonosni sastanak između Luke i Florentina Pereza trebao bi biti održan sutra, nakon kojeg će sigurno dosta toga biti znatno jasnije...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti