07. 08. 2018 - 10:48
Treći najskuplji transfer u historiji HNL-a: Benković seli u...
907
Shares
Treći najskuplji transfer u historiji HNL-a: Benković seli u englesku senzaciju, više plaćeni samo Modrić i Pjaca

STOPER DINAMA

Treći najskuplji transfer u historiji HNL-a: Benković seli u englesku senzaciju, više plaćeni samo Modrić i Pjaca

Sport.ba
07. 08. 2018 - 10:48
0
Shares

Filip Benković je blizu transfera u engleski Leicester. Stoper Dinama nije otputovao s ostatkom ekipe u Kazahtsan gdje Modri danas igraju utakmicu pretkola Lige prvaka protiv Astane.

Dinamo bi trebao zaraditi oko 15 miliona eura (s bonusima), što bi bio treći najveći transfer u historiji HNL-a. Rekorder je Marko Pjaca, a na drugom je mjestu Luka Modrić. Prijelazni rok u Engleskoj otvoren je do četvrtka i dotad bi se trebao dogoditi rasplet ove priče.

U redovima Lisica igra Harry Maguire, reprezentativni engleski stoper koji se istakao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Maguire je vrlo tražen na tržištu i mogao bi do četvrtka promijeniti klub, a Benković bi bio njegova zamjena. No čak i ako Maguire ostane u Leicesteru, transfer 21-godišnjeg Benkovića nije isključen! 

Benković je ponikao u mlađim kategorijama Dinama u kojem je proveo cijelu karijeru. Iako se spominjao kao potencijalni reprezentativac, još nije debitirao za Vatrene. Dovodio se u vezu s mnogim uglednim klubovima poput Intera i Chelseaja, ali čini se da u utrci zasad vode Lisice.

Benković se u proteklih nekoliko mjeseci mučio s povredama, a ove sezone još nije zaigrao za Dinamo. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti