04. 08. 2018 - 23:22
Mourinho ide u potpunu rekonstrukciju odbrane: Mina je već tu,...
907
Shares
Mourinho ide u potpunu rekonstrukciju odbrane: Mina je već tu, stižu i dva VRHUNSKA pojačanja

VELIKE PROMJENE NA OLD TRAFFORDU

Mourinho ide u potpunu rekonstrukciju odbrane: Mina je već tu, stižu i dva VRHUNSKA pojačanja

Sport.ba
04. 08. 2018 - 23:22
0
Shares

Manchester Uniteda nije puno kupovao ovo ljeto. Već ranije je dogovoren dolazak Freda iz Šahtara za 50 miliona eura, za kojeg je trener Jose Mourinho izjavio da će biti jedino pravo pojačanje, dok je potpisivanje golmana Leeja Granta iz Stokea samo popunjavanje kadra, a dovođenje Dioga Dalota iz Porta za 22 miliona eura označeno je kao zalog za budućnost.

fred

Uz imena koja se otprije nalaze u svlačionici na "Old Traffordu" poput Pogbe, Lukakua, Matića, Sancheza, Mate te Rashforda i Anthonya Martiala, kojem Mourinho ne dopušta odlazak iz kluba, United je osiguran što se prednjih linija tiče.

Portugalski trener je svjestan da mu je najtanji dio momčadi obrana, pogotovo nakon odlaska Daleya Blinda u matični Ajax, a kako prenose otočki mediji Marcos Rojo je već jednom nogom u Evertonu. Dodajmo tome da je 'The Special One' prije nekoliko dana izrazio nezadovoljstvo kapetanom Antoniom Valencijom i njegovom fizičkom pripremljenošću zbog čega je zaradio manju povredu.

rojo-united

Iz tog razloga, uprava Crvenih vragova se bacila u potragu za pojačanjima koji bi osnažili zadnju liniju, a kako prenose britanski i španjolski mediji, najveće ovoljetno pojačanje bit će im Yerry Mina za kojega će Barceloni isplatiti između 40 i 45 miliona eura. Kolumbijski reprezentativac se iskazao odličnim partijama na minulom Svjetskom prvenstvu, a osim dobre igre u obrani pokazao je i da mu nije strano zabiti gol iz prekida.

Osim njega, United je praktički pred potpisom Tottenhamovog igrača Tobya Alderweirelda, prenose britanski mediji. Bronzani reprezentativac Belgije već nekoliko sezona pruža sjajne partije u dresu londonskog kluba, a cijena od 55 miliona eura ne bi trebala biti nepremostiva prepreka za igrača koji bi mogao biti ključan u Manchesterovom sistemu sljedeće sezone, jer bi mogao igrati trećeg stopera u formaciji 3-5-2, a može biti i desni bočni gdje bi zamijenio već pomalo ostarjelog Antonija Valenciju (33) u formaciji 4-3-3 koju je Mourinho forsirao u drugom dijelu prošle sezone i 4-2-3-1 koju je igrao dok je još (donekle) bio u utrci za naslovom.

Uz njih dvojicu, prenose otočki mediji, najveće pojačanje s kojim bi United definitivno ušao u 'mrtvu trku' s gradskim rivalom Cityem za naslov u Premiershipu i Ligi prvaka, moglo bi doći iz bavarskog velikana. Kako navodi "Daily Mail", uprava minhenskog Bayerna ponudila je Crvenim vragovima Jeromea Boatenga koji je krajem prošle sezone izjavio da se zasitio Bayerna i Bundeslige te da želi nove izazove u karijeri.

jerome-boateng-bayern-munich-bb86ffqnrzgw1bc42dd7wzmav

Sjajni njemački reprezentativac (29) ganskog podrijetla u redovima bavarskog diva igra od 2011. godine odakle je došao iz Manchester Citya. Sam nogometaš ne bi imao ništa protiv igranja pod palicom Josea Mourinha, ali finansije bi mogle biti problem za upravu Uniteda. Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoenness – predsjednik i glavni direktor Bavaraca traže minimalno 60 miliona eura za njegove usluge, a s obzirom da će klub iz Manchestera dolaskom Mine i Alderweirelda potrošiti dobrano preko 150 miliona eura, tu bi mogli naići na probleme. 

2

Ipak, Boateng je trenutno zaustavio pregovore s PSG-om, tako da je to definitivno dobar znak za sve navijače engleskog velikana. S ovakvim rosterom Mourinho bi mogao poprilično kombinirati sastav i formacije, naravno, poglavito oviseći o protivniku s obzirom da je Mourinho poznat kao pionir reaktivnog i defenzivnog nogometa, ali postava 4-5-1 s ovakvim rosterom čini se kao dobitna kombinacija s kojom bi United mogao ući u borbu sa Cityem za primat najboljeg kluba u gradu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti