04. 08. 2018 - 21:41
PJANIĆ IPAK NA IZLAZNIM VRATIMA: Bh. reprezentativac samo na...
907
Shares
PJANIĆ IPAK NA IZLAZNIM VRATIMA: Bh. reprezentativac samo na korak od transfera života, dijeli ga samo OVO!

ZAMJENA ZA MODRIĆA U MADRIDU

PJANIĆ IPAK NA IZLAZNIM VRATIMA: Bh. reprezentativac samo na korak od transfera života, dijeli ga samo OVO!

Sport.ba
04. 08. 2018 - 21:41
0
Shares

Luka Modrić u Interu! Vijest je koja je ove sedmice poput bombe odjeknula brojnim evropskim medijima. Da ima istine potvrđuje i činjenica da su Nerazzurri odustali od dovođenja Artura Vidala, koji je pak iznenađujuće završio na "Nou Campu".

Luciano Spalletti sanja da u timu ima čak četiri člana selekcije koja je bila srebrena u Rusiji i čini se da je sve bliže tome. Italijanski "Sky Sport", koji je i započeo priču o Luki Modriću u Interu, otkriva kako bi Hrvat u Serie A mogao preseliti po - Ronaldovom "receptu"! Naime, baš kao što je bio slučaj s portugalskom zvijezdom, Italijani tvrde da Modrić ima usmeni dogovor s Florentinom Perezom prema kojem bi ga Realov predsjednik pustio u drugi klub kada se igrač zasiti izazova na Santiago Bernabeu. "Il Giornale" tvrdi i kako je već odlučen iznos koji bi Inter trebao platiti, a radi se o 60 miliona eura.

perisic-brozovic-inter

Kao što su mnogi tvrdili da je odlazak Ronalda nemoguć zbog astronomske odštetne klauzule, tako se sada piše da je nezamislivo da bi kraljevski klub pustio motor momčadi i ključeve veznog reda predao, barem kako sada stvari stoje - Mateu Kovačiću. No, transfer Cristijana riješen je u gotovo rekordnom roku za posao te veličine, a sve zbog otvorenosti Pereza prema željama svoje zvijezde za koje drže da su u trenutku gubitka želje za igranjem u jednom od najvećih klubova svijeta, Realu jednostavno suvišni.

mateo-kovacic-luka-modric-real-madrid-18j1ajdblbvww1k4mzlrgkzrxa

Stoga se čini izglednim da bi po istom modelu Modrić mogao ostvariti transfer u Inter i pridružiti se Perišiću, Brozoviću i Vrsaljku u jednom sasvim novom izazovu u karijeri jer nakon igranja u Tottenhamu i Realu, pred hrvatsim veznjakom bio bi izazov povratka velikana na stare staze slave protiv neprikosnovenog favorita za scudetto, Ronaldovog Juventusa! Sve bi se trebalo znati iduće sedmice kada se Modrić vraća s odmora na Sardiniji, a Perez s priprema u SAD-u. Iako je sam Perez rekao kao bi hrvatski veznjak mogao otići jedino ako neko ponudi 750 miliona eura, pristao se sastati oči u oči s Modrićem i bez prisustva raznih posrednika dogovoriti rješenje situacije. 

perez

A čini se kako su jedine opcije znatno povećanje ugovora (Modrić je tek šesti igrač u klubu po primanjima!) ili dozvola pregovora s Interom, odnosno poštivanje đentlmenskog dogovora prema kojem bi Luka u svakom slučaju sam imao opciju odabira.

Sve najviše zanima ko bi sjajnog veznjaka mogao zamijeniti u Madridu? Miralem Pjanić glavni je kandidat za zamjenu Luke Modrića u madridskom Realu, piše italijanski Rai. Čini se kako su se na "Santiago Bernabeu" već pripremili za odlazak hrvatskog veznjaka u milanski Inter, a upravo je Florentino Perez označio bh. reprezentativca kao prvu metu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti