04. 08. 2018 - 22:40
OKONČANA JEDNA OD NAJVEĆIH LJETNIH SAGA: Plavci donijeli...
907
Shares
OKONČANA JEDNA OD NAJVEĆIH LJETNIH SAGA: Plavci donijeli najtežu moguću odluku

THIBAUT COURTOIS PRED VELIKIM TRANSFEROM

OKONČANA JEDNA OD NAJVEĆIH LJETNIH SAGA: Plavci donijeli najtežu moguću odluku

Sport.ba
04. 08. 2018 - 22:40
0
Shares

Agent Thibauta Courtoisa priznao je da je zamolio Chelsea da dozvoli ovog ljeta belgijskom golmanu da pređe u Real Madrid. Iz Chelseaja su, kako javljaju britanski mediji, naglasili da neće nastaviti pregovore s Realom oko Courtoisa, koji ima ugovor na još godinu dana, dok ne pronađu adekvatnu zamjenu. 

No, Christophe Henrotay, agent belgijskog reprezentativca, kaže da bi Chelsea trebao pokazati malo saosjećanja i prihvatiti ponudu Reala za koju se vjeruje da je vrijedna 32 miliona funti (oko 36 miliona eura). 

“Čitam svuda da Chelsea kaže da je, što se tiče Courtoisa, sve jasno, ali on je jasno klubu dao do znanja da je najbolja opcija za njega da pređe u Real. Za njega je to velika odluka zato što želi da bude sa svojom porodicom koja živi u Madridu, a tu je i ponuda koju Chelsea samo treba prihvatiti", kazao je Henrotay za britanske medije.

real

Maurizio Sarri, novi menadžer Chelsea u petak je izrazio nadu da će Courtois, ipak, ostati na Stamford Bridgeu. "U ovom trenutku Courtois je golman Chelseaja. Ne znam šta će se dogoditi, to zavisi od kluba, posebno od igrača, ali se nadam da će Courtois biti naš golman“, rekao je Sarri.

skysports-maurizio-sarri-chelsea-4365214

Courtois je karijeru počeo u Gentu iz kojeg je 2011. godine prešao u Chelsea. Londonski klub ga je potom poslao na trogodišnju posudbu u Atletico Madrid, da bi se 2014. vratio na Smatford Bridge. Sjajni 26-godišnji golman na golu “plavaca“ stajao je na 154 zvanične utakmice. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 65 puta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti