04. 08. 2018 - 15:56
Ovogodišnje izdanje Challengera u Banjoj Luci najjače ikada
907
Shares
Ovogodišnje izdanje Challengera u Banjoj Luci najjače ikada

SRPSKA OPEN

Ovogodišnje izdanje Challengera u Banjoj Luci najjače ikada

Sport.ba
04. 08. 2018 - 15:56
0
Shares

Banja Luka će od 8. do 16. septembra biti domaćin 17. po redu ATP challenger turnira, koji od ove godine nosi naziv "Srpska open".

Јoš nešto više od mjesec dana ostalo je do početka 17. ATP challenger turnira u Banjaluci. Već sada je poznato da će to biti najkvalitentiji turnir do sada, sa najvećim nagradnim fondom, najvećim brojem bodova za pobjednika i sa novim nazivom - "Srpska open".

Direktor turnira Lana Popović rekla je da je povećan nagradni fond, te da pobjednika očekuje 100 ATP bodova i nagradni fond od 85.000 evra.

Banjalučki čelendžer već sada je među 30 najjačih čelendžera u svijetu, a po kvalitetu je drugi u regionu, odmah iza ATP turnira u Umagu. Poređenja radi, u sedmici kada se održava "Srpska open", održavaju se i Čelendžeri u Istanbulu i Šangaju, ali manjeg nagradnog fonda.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović rekao je da će u 17 godina dugoj istoriji banjalučkog čelendžera, ovogodišnji biti najjači.

- Sa ponosom možemo da kažemo da će od ove godine ovaj čelendžer nositi naziv "Srpska open" dakle Otvoreno prvenstvo Republike Srpske - rekao je Milinović.

On je napomenuo da je Teniski savez Srpske dao saglasnost Teniskom klubu Mladost da Otvoreno prvenstvo Republike Srpske organizuje na ovaj način. Dodao je da će tokom turnira biti dosta sadržaja u Parku "Mladen Stojanović", te je pozvao građane da dođu i uživaju u vrhunskom tenisu, ali i popratnim sadržajima.

Poseban magnet za učesnike turnira biće 100 bodova za pobjednika.

- Ako uporedimo, 100 bodova koje dobije pobjednik turnira u Banjaluci je više nego što dobije polufinalista turnira u Dohi, gdje je nagradni fond oko 1,3 miliona dolara, ili četvrtfinalista turnira u Dubaiju i Pekingu. Igrač koji dođe na ovaj turnir sa 200. pozicije na ATP listi i osvoji turnir pomjeriće se na otprilike 150. mjesto, igrač koji dođe sa 400. pozicije i osvoji pomjeriće se za 150 pozicija na listi. Tih 100 bodova je vrlo važno, to je ono zbog čega teniseri dolaze na turnir - rekao je menadžer turnira Ozren Đurđević.

Svake godine najveću pažnju u Banjaluci privlače teniseri iz Srbije. Organizatori 17. izdanja banjalučkog čelendžera nadaju se dolasku Јanka Tipsarevića.

- Sa Tipsarevićem sam se čuo prije dva dana, on je počeo da trenira, dobro podnosi prve treninge, radi po pet sati dnevno i nada se da će biti zdrav i da će doći u Banjaluku - rekao je Siniša Simeunović, direktor Teniskog kluba Mladost.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti