29. 07. 2018 - 20:00
Federer: Nikoga nije briga ako ne pobijedite Rafu, Novaka ili...
907
Shares
Federer: Nikoga nije briga ako ne pobijedite Rafu, Novaka ili mene!

GOVORIO I O KRAJU KARIJERE

Federer: Nikoga nije briga ako ne pobijedite Rafu, Novaka ili mene!

Sport.ba
29. 07. 2018 - 20:00
0
Shares

Roger Federer je vjerovatno najbolji teniser u historiji. Legendarni Švicarac u 36. godini spreman je osvajati najveće svjetske turnire, a sada je iznio svoj stav o percepciji ljudi o igračima nove generacije.

"Osjećam da je potrebno da pobijede najbolje igrače kako bi bili popularni. Malo je čudno, u prošlosti svi ste pričali o mladom teniseru i kada neko kao što je Borna Ćorić pobijedi nekog važnog igrača. Sada mi se čini da ako mladi igrači ne pobijede Nadala, Đokovića ili mene, skoro da nikoga neće biti briga", rekao je Federer za švicarski „Blick“.

On je odgovorio i na pitanje kada će u penziju: "Kraj je bliži nego ikad, ali ne znam kada će se to dogoditi. Jedno je sigurno, moj život će i poslije toga biti zanimljiv i zabavan, naročito sa četvoro djece. Kada budu stariji, stvari će postati ozbiljnije, na primjer, kada je u pitanju škola."

Drugi teniser svijeta otkrio je prije nekoliko dana da neće učestvovati na predstojećem Rodgers kupu koji se ovog ljeta igra u Torontu.

roger-federer-nick-kyrgios-975034

"Veoma sam razočaran što neću ovog ljeta učestvovati na Rodgers kupu. Bilo mi je fantastično prošle godine u Montrealu i uvijek uživam igrajući pred kanadskom publikom. Ali, na žalost morao sam da otkažem učešće u Torontu", rekao je legendarni Švicarac.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti