27. 07. 2018 - 15:09
INTER SE NE ŠALI: Mediji potvrdili - novo veliko pojačanje na...
907
Shares
INTER SE NE ŠALI: Mediji potvrdili - novo veliko pojačanje na Meazzi, Spalletti oduševljen!

STIŽE ŠIME VRSALJKO

INTER SE NE ŠALI: Mediji potvrdili - novo veliko pojačanje na Meazzi, Spalletti oduševljen!

Sport.ba
27. 07. 2018 - 15:09
0
Shares

Šime Vrsaljko nakon velikog uspjeha sa nacionalnim timom, okrenuo se klupskim obavezama. Nezadovoljan je tretmanom Diega Simeonea u Atleticu, pa će po svemu sudeći napustiti Madrid ovog ljeta. Ima ponudu Intera, to je do sada jedina koja je stigla u Madrid.

Prema tvrdnjama italijanskih medija, ovaj transfer zapravo je gotova stvar. "Gazzetta Dello Sport" izvještava kako je Atletico Madrid službeno pristao na ponudu Intera koja iznosi osam miliona eura za posudbu + opcija otkupa narednog ljeta za 18 miliona. Osim toga, za Vrsaljka se našlo i mjesta na naslovnici najpoznatije italijanske sportske novine.

Iza Vrsaljka je najuspješnija sezona u karijeri. Prvo je bio važan kotačić u pohodu Atletico Madrida na osvajanje Lige Evrope, a potom je i s reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ovo će mu biti povratak u dobro mu poznatu ligu, pošto je u Italiji igrao prije transfera u Atletico. Prvo je u sezoni 2013/14. igrao za Genou, da bi naredne dvije sezone branio boje Sassuola. 

vrsaljko

Otkako je u Madridu, stalno se priča i piše o njegovom povratku u Serie A. Juventus i Napoli su dvije momčadi koje su već duže vrijeme "lovile" sjajnog desnog bočnog, a utrku je dobio drugi velikan. Luciano Spalletti jako cijeni hrvatskog beka. Smatra kako bi on bio veliko pojačanje za Inter u napadu na naslov prvaka.

sime-vrsaljko

Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću tako bi se mogao pridružiti Šime Vrsaljko. Podsjetimo, prije nekoliko je godina Vrsaljko bio jako blizu potpisa za Milan. Nije tada završio na "Giuseppe Meazzi", ali bi zato mogao sad. Samo bi mogao nositi "crno-plavo". 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti