27. 07. 2018 - 14:56
BIĆE OVO PAKLEN TIM Barca još nije završila ljetni šoping:...
907
Shares
BIĆE OVO PAKLEN TIM Barca još nije završila ljetni šoping: Traži se još jedan igrač, a kandidati su poznati

VALVERDE ĆE IMATI VELIKE ZVIJEZDE NA RASPOLAGANJU

BIĆE OVO PAKLEN TIM Barca još nije završila ljetni šoping: Traži se još jedan igrač, a kandidati su poznati

Sport.ba
27. 07. 2018 - 14:56
0
Shares

Barcelona polako zatvara svoju transfer-listu u rubrici ''dolasci''. S odlascima je druga priča jer tu se tek zahuktava tržnica na kojoj će se nuditi nekoliko igrača koji nisu neophodni za sljedeću sezonu, a zbog kupovina im je prijeko potreban novac.

Klub iz katalonske prijestolnice ovog je ljeta doveo trojicu mladih igrača. Prvi je iz Gremija stigao Arthur Melo, plemeniti 21-godišnji veznjak za kojeg se kunu da ima takozvani Barcin DNK. Potom je opet obavljen šoping u omiljenom im supermarketu u Sevilli.

Clement Lenglet ima tek 23 godine, a o njemu se puno pisalo prošle sezone te se čini kao jako dobra zamjena za stoperski par Pique – Umtiti. Sezona je duga i Lenglet će igrati, budite uvjereni u to.

thomas-muller-bayern-munich-clement-lenglet-sevilla-1inl9yqpzl8d11kfbw0685ydzj

Posljednji je stigao također 21-godišnji Brazilac Malcom, kojeg su oteli iz naručja Vučice i za to se jučer i službeno ispričali. Radi se o sjajnom krilu ubojita udarca, koji će itekako puhati za vratom, prvenstveno Ousmane Dembeleu za poziciju desnog krila ili desnog veznog igrača.

Ernesto Valverde ciljano je kupovao odnosno slagao šoping-listu. Na svakoj poziciji želi imati najmanje dva kvalitetna rješenja, uostalom kao i svi. Barca bi trebala igrati u sustavu 4-4-2, u kojem se polako nazire prvi sastav. Busquets i Rakitić drže sredinu, Coutinho i Dembele strane u veznom redu, Messi i Luis Suarez u napadu.

Ter Stegen – Sergi, Umtiti, Pique, Jordi Alba – Busquets, Rakitić, Coutinho, Dembele – Messi, Suarez

1U odbrani na poziciji desnog beka tu je još Semedo, na stoperskim pozicijama Lenglet, Vermaelen i Yerry Mina (neko od njih dvojice bit će prodan), a lijevo još i Digne.

U veznom redu nekoliko pozicija može odigrati i Sergi Roberto, koji je jedan od onih igrača koje je karijera odvela na mjesto beka iako on to prirodno nije, piše Gol.hr. Tu su i Denis Suarez i Arthur, koji mogu odigrati i na boku i u sredini, dok bi Aleix Vidal, Rafinha i Andre Gomes trebali biti prodani (ili barem neko od njih).

rafinha

Malcom će kucati na vrata prve momčadi ili umjesto Dembelea (desno) ili umjesto Coutinha (lijevo). Njegov dolazak prvenstveno je poruka mladom Dembeleu, ali Brazilac može odigrati i u napadu ako bude potrebno. A tu je još kao zamjena za Suareza i Paco Alcacer.

paco-alcacer-trening

No ostala je jedna pozicija koja nema ''back up'', a to je ona posljednjeg igrača veznog reda. Sergio Busquets godinama je apsolutni vladar tog mjesta u momčadi, ali trenutno nema zamjene i sljedeća, možda i posljednja, meta ove sezone jest upravo jedan igrač na toj poziciji.

rabiot-messi

Katalonski sportski dnevnici već neko vrijeme pišu o Adrienu Rabiotu. On je još uvijek prilično mlad, ima tek 23 godine, a na Camp Nouu ga vide kao moguću zamjenu za Busquetsa. PSG nije lak pregovarač, naročito jer su u zategnutim odnosima, no Francuzu ugovor ističe sljedećeg juna i u januaru bi mogao potpisati bez odštete.

steven-nzonzi

Valverde u svojoj viziji ima i veznjaka Valencije Danija Pareja te Stevena N'Zonzija iz Seville. Radi se o sigurno jeftinijim opcijama od Rabiota. Obojica su 29-godišnjaci i bili bi dobra rješenja, no to su samo želje Barcina trenera, a realnost je nešto drugo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti