24. 07. 2018 - 10:24
KONAČNO I DOKAZI: "On je stvaro nadčovjek, ima tijelo...
907
Shares
KONAČNO I DOKAZI:

CRISTIANO RONALDO

KONAČNO I DOKAZI: "On je stvaro nadčovjek, ima tijelo DVADESETOGODIŠNJAKA..."

Sport.ba
24. 07. 2018 - 10:24
0
Shares

Mnogi su se rugali Ronaldovim nedavnim navodima da je s 33 godine njegove tijelo ravnom onom 23-godišnjaka. No, posljednji liječnički pregled dokazao je da Cristiano ima tijelo - 20-godišnjaka!

ronaldo

Juventusu je velik broj kritičara spočitavao što su uložili toliko novaca u 'starog' igrača pa nema sumnje kako su posljednji nalazi vrlo ugodno iznenadili sve u Torinu. Španski As otkrio je i tačne podatke koji potvrđuju tezu o biološkoj dobi Ronalda od 20 godina.

Profesionalni sportisti imaju oko deset do 11 posto tjelesne masnoće, dok je Portugalac ima tek sedam. A izvan prosjeka je i njegova mišićna masa; dok prosječan profesionalac najčešće ima maksimalno 46% mišićne mase, Ronaldovo tijelo sazidano je od čak 50% mišića! 

A svoje gotovo nadljudske fizičke sposobnosti pokazao je još na Svjetskom prvenstvu na kojem je nadmašio vlastiti rekord u brzini trčanja (33.35 km/h) otrčavši sprint nevjerovatnom brzinom od 33.98 km/h!

ronaldo

Također, u Juventusu svi pamte rekordan skok u Ligi prvaka od 2.3 metra kojim je zabio nevjerovatan udarac škaricama, jedan od razloga njegovog dolaska u Torino. I onda se neko pita zašto ga je Stara dama toliko željela. Jedva čekamo da Portugalca vidimo na terenima Serije A, a vi?!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti