23. 07. 2018 - 18:08
JUVENTUS STVARA DREAM TEAM: Nakon Ronalda stiže i jedan od...
907
Shares
JUVENTUS STVARA DREAM TEAM: Nakon Ronalda stiže i jedan od najboljih igrača Evrope!

POGBA BLIZU POVRATKA

JUVENTUS STVARA DREAM TEAM: Nakon Ronalda stiže i jedan od najboljih igrača Evrope!

Sport.ba
23. 07. 2018 - 18:08
0
Shares

Zvijezda Francuske i Manchester Uniteda Paul Pogba imao je turnir svog života na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a sada se čini da bi igračevo ljeto moglo biti divlje. Francuski internacionalac je igrao svaku ključnu utakmicu za svoju reprezentaciju nakon što su uspjeli pobijediti Hrvatsku sa 4:2 u finalu kako bi osigurali svoj drugi svjetski naslov u historiji.

Kao i prema Don Balonu, veznjak je spreman podnijeti smanjenje plaće kako bi osigurao transfer u Barcelonu ovog ljeta, uz napomenu da Pogba želi igrati za Blaugranu sljedeće sezone. Međutim, čini se da je sjajni igrač veoma blizu druge sredine, odnosno povratka u dobro poznati klub.

busquets-umtiti-rakitic-iniesta-barcelona

Paul Pogba je na ljeto 2016. prešao iz Juventusa u Manchester United za tada rekordnih 105 miliona eura. U međuvremenu je pao na „tek“ šesto mjesto najskupljih igrača u historiji. Za više novaca kupljeni su Neymar (222 miliona), Mbappe (180), Coutinho (130), C. Ronaldo (117) i Ousmane Dembele (115).

pogba-martial

No, nakon svega dvije godine provedene na "Old Traffordu", u kojima je bio suočen s čestim kritikama, Pogba bi se mogao vratiti baš u Juventus!

juventus-2017-2018-681x454

Prema pisanju španske "Marce" sjajnog Francuza je na taj potez motivirao dolazak C. Ronalda u torinskog velikana, a prvak svijeta želi se okititi i naslovom klupskog prvaka Evrope što će s Manchester Unitedom teško ostvariti.

manchester-united-v-swansea-city-premier-league-old-trafford

Na redu je sada Mino Raiola, jedan od najpoznatijih supermenadžera, koji mora nagovoriti Josea Mourinha da proda svojeg najskupljeg eksponenta u klub iz kojeg ga je doveo. Koja bi mogla biti cijena transfera još nije poznato, no špekulira se o cifri između 60 i 120 miliona eura. Mnogi smatraju da bi njegov eventualni dolazak značio i kraj za našeg Miralema Pjanića u Torinu, pogotovo jer bh. asa želi doslovno "pola Evrope"...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti