23. 07. 2018 - 10:15
UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Nadzorne kamere snimile sukob...
907
Shares
UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Nadzorne kamere snimile sukob argentinskih fudbalera sa fatalnim ishodom

UŽASNE SCENE

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Nadzorne kamere snimile sukob argentinskih fudbalera sa fatalnim ishodom

Sport.ba
23. 07. 2018 - 10:15
0
Shares

Argentinu je zadesila velika tuga. U moru loših stvari vezano za tamošnji fudbal, stiže još jedna, najgora od svih. Ulični obračun dvojice nogometaša u Buenos Airesu okončan je tragično. Sigurnosne kamere snimile su sukob, koje je sa subote na nedjelju potreslo Argentinu. Facundo Espíndola (25), vratar koji je branio za niželigaške argentinske klubove, preminuo je nakon teških uboda nožem

facundo-espindola

. Kao izvršioc identificiran je Nahuel Oviedo (28), ofenzivac argentinskih i čileanskih klubova koji je i ranije poznat po policijskom dosjeu. Tragedija se nazirala i prije kobnog ishoda. Facundo Espíndola i Nahuel Oviedo porječkali su se ispred noćnog kluba zbog još uvijek nepoznatih motiva. Svjedoci su svjedočili prepucavanju, a potom i povremenim fizičkim obračunima. U jednom trenutku kamere su zabilježile kako je Nahuelu Oviedu u ruke predan nož kojim je presudio Facunda Espíndolu kojeg otprije nije poznavao.

nahuel-oviiedo

Premda je pobjegao s mjesta zločina, Nahuel Oviedo ubrzo je uhićen,a šronađen je i nož kojim je presudio Facunda Espíndolu. U procesu je prikupljanje dokazaa i izjave očevidaca, ali Oviedu slijedi dugogoišnja zatvorska kazna u okorjelim argentinskim zatvorima.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti