22. 07. 2018 - 11:43
Hamilton zbog kvara poćinje sa 14. mjesta: "Radimo na svim...
907
Shares
Hamilton zbog kvara poćinje sa 14. mjesta:

ODLIČNI BRITANSKI VOZAČ

Hamilton zbog kvara poćinje sa 14. mjesta: "Radimo na svim problemima"

Sport.ba
22. 07. 2018 - 11:43
0
Shares

Lewis Hamilton iako je važio za glavnog favorita za naslov ove sezone, trenutno zasotaje za Sebastianom Vettelom koji u svom Ferarriju pruža zaista dobre partije. Ulje na vatru dodali su i tehnički kvarovi na njegovom Mercedesu, s obzirom da je imao problema sa hidraulikom u drugom dijelu kvalifikacije, te morao zaustaviti vozilo. Zbog toga će startati sa 14. pozicije, dok je Vettel osvojio Pole Position, pa se čini da će Nijemac još više potvrditi prvo mjesto. Ti problemi dolaze dvije trke nakon što su obojica vozača Mercedesa Hamilton i Valteri Bottas morali da odustanu u Austriji. Mercedesov rival Ferarri posle toga vodi u konkurenciji vozača i konstruktora.

hamiltonn

Upitan da li počinje da osjeća "alarm" poslije svih događaja, Hamilton je odgovorio odrično. "Radimo na svim problemima. Kada sam se vratio u garažu, prva pomisao mi je bila da svi u ekipi osjećamo isto, a iskreno sam mislio kada sam rekao da mi pobjeđujemo i gubimo zajedno. Ne mogu da kontrolišem ono što se dogodilo, a sve što mogu da uradim je da pokušam da oblikujem i kontrolišem ono što će se dešavati u budućnosti", rekao je Hamilton, a prenosi "Sky".

f1

Britanski vozač dodao je da je brzo prevazišao to što se dogodilo u današnjim kvalifikacijama. "Sve to je dio procesa sazrijevanja za sve nas. Sada se trudim da svu energiju usmjerim na to da svoj posao u trci obavim najbolje što mogu. Kao što se vidi iz mnogih primjera u životu, dobre stvari dolaze kada u njih uložite naporan rad i pozitivnu energiju. To ću da pokušam", naveo je Hamilton. Zanimljive su ovo izjave Hamiltona, pogotovo ako znamo da je izuzetno sujetan i da bi sve uradio za pobjedu. Često je Bottasu bilo naređivano iz boksa da propusti Hamiltona prošle sezone, kako bi došao do titule. Trka za Veliku nagradu Njemačke vozi se danas od 15 sati na stazi Hockheinheimring.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti