21. 07. 2018 - 16:30
Vettelu pol position u Njemačkoj, Hamilton tek 14.
907
Shares
Vettelu pol position u Njemačkoj, Hamilton tek 14.

VN NJEMAČKE

Vettelu pol position u Njemačkoj, Hamilton tek 14.

Sport.ba
21. 07. 2018 - 16:30
0
Shares

Sebastian Vettel osvojio je drugi pole position na Hockenheimu i 55. u karijeri nakon što je bio najbrži u oba Q3 pokušaja i završio ispred Bottasa i Raikkonena dok je Hamilton oštetio svoj bolid i zbog kvara na hidraulici zapeo već u Q2.

Vettel je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja, ali u drugom Bottas fantastičnim trećim sektorom preuzima pole position prije nego je Vettel popravio njegovo vrijeme za 0.204 sekunde i osvojio 55. pole position u karijeri i peti ove sezone u 11 utrka.

Bottas je završio drugi kao jedini Mercedesov vozač u Q3 nakon što je Hamilton širokim prelaskom preko rubnika na izlazu iz brzoga prvog zavoja oštetio svoj bolid i ubrzo morao stati zbog problema s hidraulikom.

Momčad je Hamiltonu na radio rekla da zaustavi bolid što je Britanac odbio i nastavio sve sporije voziti u nadi da će doći do boksa i pritom zamolio i dobio pomoć redara pokraj staze.

Raikkonen je u prvom Q3 krugu izletio široko u 12. zavoju nakon najboljega prvog sektora, a i nakon drugih pokušaja ostao je treći s tri desetinke zaostatka.

Verstappen je bio usamljen četvrti sa šest desetinki zaostatka, a Haasovi vozači Magnussen i Grosjean i četvrtu su se utrku zaredom plasirali u Q3 i završili su peti i šesti iskoristivši nepojavljivanje Hamiltona i Ricciarda u Q3.

 

Učitaj još novosti