19. 07. 2018 - 14:48
Hamilton postaje najplaćeniji vozač u historiji F1: ''Ovo je...
907
Shares
Hamilton postaje najplaćeniji vozač u historiji F1: ''Ovo je pravo mjesto za mene''

SJAJNI BRITANAC

Hamilton postaje najplaćeniji vozač u historiji F1: ''Ovo je pravo mjesto za mene''

Sport.ba
19. 07. 2018 - 14:48
0
Shares

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1, Lewis Hamilton, ostat će još najmanje dvije sezone u Mercedesovoj momčadi. 33-godišnjem Britancu novi ugovor s Mercedesom donijet će minimalnu zaradu od 30 miliona funti uz mogućnost da sa svim uključenim bonusima zaradi do 40 miliona, objavili su britanski mediji. Tim ugovorm postat će najplaćeniji vozač u historiji Formule 1.

hamilton

Razgovore o novom ugovoru Hamilton je započeo još krajem prošle godine s timskim šefom Totom Wolffom, ali već je tada rekao da će potpis biti samo formalnost.

"Dio sam Mercedesove trkaće obitelji već 20 godina i nikada nisam bio sretniji unutar momčadi nego što sam sada. Na istoj smo valnoj duljini na stazi i izvan nje i veselim se novim zajedničkim pobjedama. Uvjeren sam da je Mercedes pravo mjesto za mene", izjavio je Hamilton.

hamilton

Od uvođenja hibridnih turbomotora 2014. godine Mercedes je osvojio sve pojedinačne i momčadske naslove. Hamilton je triput bio svjetski prvak, a samo je 2016. godine gledao u leđa tadašnjem momčadskom kolegi, Nijemcu Nicu Rosbergu.

Nakon deset ovosezonskih utrka Hamilton je na drugom mjestu u redoslijedu vozača, s osam bodova zaostatka za vodećim Nijemcem Sebastianom Vettelom (Ferrari), dok momčadski Mercedes zaostaje za Ferrarijem za 20 bodova. Do kraja sezone ostalo je još 11 utrka.

mercedes-f1-drivers-valtteri-bottas-lewis-hamilton-902302

Iako još nije potpisao novi ugovor, očekuje se da će Finac Valtteri Bottas i dalje biti Hamiltonov momčadski kolega.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti