17. 07. 2018 - 13:23
"Novak je glavni favorit za naslov na US Openu, biće ponovo...
907
Shares

RIČARD KRAJIČEK:

"Novak je glavni favorit za naslov na US Openu, biće ponovo nepobjediv"

Sport.ba
17. 07. 2018 - 13:23
0
Shares

Novak Đoković se u velikom stilu vratio na Grand Slam. Osvojio je po četvrti put Wimbledon i tako dokazao da još nije za otpisivanja. Čak naprotiv. Osvajač Wimbledona iz daleek 1996. godine Ričard Krajiček uvjeren je da je srpski teniser već sada glavni favorit za osvajanje titule na US Openu.

Srbin je nedavno osvojio 13. Gren slem trofej u karijeri. U polufinalu je poslije velike borbe savladao najvećeg rivala Španca Rafaela Nadala, da bi u finalu slavio protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Bila je to prva velika titula koju je Đoković osvojio u skoro dvije godine, a koja mu je donijela i povratak među deset najboljih tenisera na ATP listi.

krajicek

"Đoković može da osvoji narednih šest Gren slemova. Potrebni su mu samo mečevi. Rekao bih da je već favorit za titulu na US Openu, samo da se ne povrijedi. Kada odigra još nekoliko teških mečeva i povrati oštrinu, biće ponovo nepobjediv", uveren je Krajiček.

Upitan šta u nastavku očekuje od Nadala na najvećim turnirima, odgovorio je: "Rafa može da sustigne Rogera, ali ako se Novak vrati na najviši nivo... Sve sad zavisbii od Đokovića."

Podsjećamo, Federer ima 20 Gren slem titula, Nadal 17, a Đoković 13. Već sada je jasno da nam slijedi nikad uzbudljiviji posljednji Gren slem turnir sezone u Americi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti