16. 07. 2018 - 15:27
O njima niko ne priča, a jednako su zaslužni za uspjeh Hrvatske
907
Shares
O njima niko ne priča, a jednako su zaslužni za uspjeh Hrvatske

VELIKI POSAO SU OBAVILI

O njima niko ne priča, a jednako su zaslužni za uspjeh Hrvatske

Sport.ba
16. 07. 2018 - 15:27
0
Shares

Hrvati su ostvarili vjerovatno najbolji uspjeh u historiji tamošnjeg sporta, a heroji nacije biti će danas dočekani na glavnom trgu u Zagrebu. Velika euforija vlada u Hrvatskoj danas, a glavni junaci državi ovih dana su fudbalski reprezentativci. Međutim proed velikog uspjeha igrača i stručnog štaba, veliki je to uspjeh i za ljude koji se nisu eksponirali u javnosti, a radili su veliki posao. Fantastičan rezultat hrvatskih igrača bio bi nemoguć bez liječnika, fizioterapeuta, team managera, kondicijskog trenera, video analitičara, ekonoma, kuhara i tako dalje.

vatreni

"Igrači su ti koji trebaju biti u središtu pažnje, mi ostali smo samo njihov servis", kazala je skromno Iva Olivari, team menadžerica hrvatske reprezentacije. Olivari već više od 26 godina radi u Hrvatskom nogometnom savezu, a prvi put je na klupu A reprezentacije sjela na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Dosad je sudjelovala na četiri europska i četiri svjetska prvenstva. Ona je dobri duh reprezentacije, a u Rusiji je postala i prava zvijezda, TV kuće su je opsjedale za razgovor.

iva-olivari-croatian-national-senior-team-manager-news-from-women

"Dobio sam više zahtjeva za razgovor s Ivom nego s Modrićem i Rakitićem zajedno", kazao nam je glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak. "Sve ih fascinira što se ja kao žena nalazim na klupi i ta činjenica kod njih izaziva nevjericu", kazala je priznavši da dobiva po 100-150 poruka žena iz cijelog svijeta kojima je postala uzor. "Moram priznati da mi medijska pažnja uopće ne odgovara. Želim se vratiti u Zagreb i popiti kavu na utrinskoj tržnici da nitko ne zna tko sam", dodala je. Za ruske dane sreće i jedan tuge priznala je kako joj je to najdraže iskustvo uz reprezentaciju. "Kako mi je utakmica protiv Turske u Beču bilo najgore iskustvo, tako mi je ovo SP najdraže iskustvo uz reprezentacije." Priznala je da dramu izvođenje jedanaesteraca u osmini finala i četvrtfinalu morala prolaziti smireno zbog funkcije posla. "Nažalost, nisam mogla skakati kao naši navijači. Morala sam sve svoje frustracije, dojmove i energiju držati u sebi. I kada smo prošli dalje eksplodirala sam od sreće."

x30354400300703984-6

Doktor Boris Nemec uz reprezentaciju je već godinama. Bio je i u Francuskoj 1998. godine kada su Vatreni osvojili broncu. "U sportu sam jako dugo, no nikada nisam niti sanjao da ću doći na neko SP i osvojiti medalju. Međutim, prije 20 godina sam osvojio broncu, a sada u Rusiji i srebro", kazao je dr. Nemec dodavši: "Biti u finalu SP-a je posebno veselje i poseban osjećaj." Nema sumnje da je uspjeh ovih ljudi ništa manji od uspjeha trenera i igrača, a biti će dočekani sa velikim oduševljenjem i dobrodošlicom kao i svi ostali u taboru hrvatske reprezentacije. Veliko slavlje u ovim trenucima vlada ulicama Zagreba, a uskoro se očekuje dolazak reprezentativaca na balkon iznad glavnog trga u Zagrebu.

boris-nemec

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti