14. 07. 2018 - 09:19
KOLINDA NAVIJA ZA NOLETA: Objavom na Facebooku dobrano...
907
Shares
KOLINDA NAVIJA ZA NOLETA: Objavom na Facebooku dobrano prodrmala region

OD SRCA TI ŽELIM ULAZAK U FINALE!

KOLINDA NAVIJA ZA NOLETA: Objavom na Facebooku dobrano prodrmala region

Sport.ba
14. 07. 2018 - 09:19
0
Shares

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović podržala je sinoć najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića, koji igra polufinalni meč na Wimbledonu sa Špancem Rafaelom Nadalom. Meč je prekinut oko ponoći, kod rezultata 2:1 za Noleta u setovima i bit će nastavljen danas od 14:00 sati.

"Novaku Ðokoviću, velikom čovjeku i sportisti, od srca želim ulazak u finale Wimbledona. Čast mi je da sam imala priliku lično da ga upoznam u našem Umagu", napisala je Grabar Kitarović na svom Facebooku. Ispod te objave hrvatska predsjednica je objavila i fotografiju na kojoj je sa Ðokovićem.

Tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji razvila se velika ljubav između Novaka Đokovića i Vatrenih. Sve je počelo kada je najbolji srpski sportista svih vremena javno rekao da navija za Vatrene (nakon što je Srbija ispala), a Nole nije propustio čestitati Ivanu Rakitiću nakon pobjede Hrvatske nad Danskom. To je itekako pogodilo dio srpske javnosti, ali Novak za to nije mario...

Na press-konferenciji u Moskvi uoči finala s Francuzima Ivan rakitić javno se zahvalio Novaku Đokoviću i poručio mu da želi da osvoji Wimbledon.

- Mislim da smo prije svega ljudi. To što je jednom bilo moramo na pozitivan način zaboraviti i ostaviti iza sebe - rekao je ranije Rakitić, kojem su novinari u Moskvi rekli da su pojedinci u Srbiji Đokovića "nazvali idiotom jer je izjavio da navija za Hrvatsku na SP-u".

Nekoliko sati kasnije Novak je dobio još jednu, pomalo neočekivanu podršku, već spomenutu od predsjednice Hrvatske. Inače, ovaj post ima preko 14 hiljada lajkova i preko 880 sherova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti