13. 07. 2018 - 12:06
BBC JE PROŠLOST: Pogledajte kako će izgledati novi...
907
Shares
BBC JE PROŠLOST: Pogledajte kako će izgledati novi zastrašujući napadački trio Real Madrida

VRIJEME JE ZA PROMJENE

BBC JE PROŠLOST: Pogledajte kako će izgledati novi zastrašujući napadački trio Real Madrida

Sport.ba
13. 07. 2018 - 12:06
0
Shares

Prema pisanju medija na Otoku, Real Madrid je izuzetno zagrijan za Belgijskog reprezentativca Edena Hazarda. Naime, na adresu Chelseaja je otišla ponuda od 170 miliona eura koja će vjerovatno biti odbijena, ali predstavlja početak pregovora. Florentino Perez je čvrsto riješen da Belgijanac za koga nije tajna da želi u Real bude nasljednik Ronalda. Hazard je odbio novi ugovor, odnosno ponudu "Plavaca" od 18 miliona po sezoni, njemu novac nije prioritet, odlaskom Ronalda bi mogao da ostvari san i zaigra za Real. "Bez Zidana ili sa njim, taj dres je magičan", prokomentarisao je skoro, jer se spekulisalo da su šanse manje, sada kada je njegov idol napustio klupu "Los Blancosa".

960-1

Osim Hazarda, Lopetegui traži novog napadača, što bi moglo da signalizira odlazak Benzeme. Naime, Real hoće Rodriga iz Valencije, koji po dolasku iz Celte u prestonicu, nikada nije dobio šansu, igrao je za Benficu i rezervne timove Madriđana, a eksplodirao je u Valenciji gdje je stigao i do reprezentacije. Problem je klauzula od 120 miliona, ali Real će pokušati da ubijedi Levantince da prodaju momka koji bi sa Hazardom i Baleom činio novi trio u napadu.

29-thumb

Osim toga, kako smo već pisali, Real Madrid je na pragu povratka "odbjeglog sina" Jamesa Rodrigueza. James trenutno nastupa za Bayern, ali je ugovorom za Real vezan do 2021. godine, pa će Real uložiti velike napore da ga vrate jer je stasao i nametnuo se kao odličan igrač.

201707150815431543

Biti će interesantno vidjeti Real bez Ronalda nakon mnogo godina, ali ako Florentino sprovede svoje zamisli u djela, a jako je blizu, Real će i naredne sezone konkurisati za najviše ciljeve na svim poljima.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti