10. 07. 2018 - 11:05
KAKVA ŠAMARČINA KRALJEVIMA: U potpunoj tajnosti 'kradu' veliku...
907
Shares
KAKVA ŠAMARČINA KRALJEVIMA: U potpunoj tajnosti 'kradu' veliku Perezovu želju koja blista u Rusiji

SPORT TVRDI

KAKVA ŠAMARČINA KRALJEVIMA: U potpunoj tajnosti 'kradu' veliku Perezovu želju koja blista u Rusiji

Sport.ba
10. 07. 2018 - 11:05
0
Shares

U londonskom Chelseaju zavladala je panika, najbolji fudbaler odbio je potpisati novi ugovor. Eden Hazard je saopštio čelnicima Plavaca kako ne planira karijeru nastaviti u Londonu, te kako želi novi izazov u svojoj karijeri.

Taj izazov ima i ime - Real Madrid. Florentino Perez već neko vrijeme želi dovesti belgijskog majstora, a potencijalni odlazak prve zvijezde, Cristiana Ronalda, samo je podgrijala želju prvog čovjeka Kraljevskog kluba.

Chelsea je Hazardu ponudio ugovor vrijedan 340.000 eura sedmično, ali je jasno kako se ovdje ne radi o novcu. Belgijanac ulazi u posljednju godinu ugovora i od naredne sezone ćemo ga vjerovatno gledati u drugom dresu. Vrijednost eventualnog transfera se procjenjuje na 120.000.000 eura.

hazard

Međutim, čini se da su Kraljevima prioritet Neymar i Kilyan Mbappe. Sjajni dvojac PSG-a je već neko vrijeme na meti Florentina Pereza, a potonji je blistavim predstavama na Mundijalu oduševio sve.

Katalonski "Sport" danas je donio ekskluzivu - Barcelona u potpunoj tajnosti radi na transferu Edena Hazarda. Blaugrana je navodno voljna dati sve od sebe kako bi potpisala kapitena reprezentacije Belgije. Hazard želi napustiti londonski klub, obzirom da Chelsea naredne sezone neće igrati Ligu prvaka, te se pridružiti ekipi s kojom će moći osvajati titule. A to Barca sigurno i jeste.

1

Selekcije Argentine i Portugala već u osmini finala su završile svoj put u Rusiji. Osmina finala bila je kobna za Lea Messija i Cristijana Ronalda, najbolje nogometaše današnjice. To je obradovalo mnoge, a izgleda i kapitena Belgije. Eden Hazard je tako samouvjereno rekao kako je nakon eliminacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda stigao njegov trenutak da zasja na najvećoj pozornici.

hazard

"Ronaldo i Messi više nisu na Svjetskom prvenstvu tako da je došlo moje vrijeme da zasjam. Osim mene, i Lukaku i Mertens su stigli na najvišu razinu igranja nogometa u karijeri", rekao je Hazard. Njegova selekcija večeras igra polufinale protiv Francuske, a eventualnom pobjedom Hazard bi imao ogromne šanse da se domogne titule igrača Mundijala u Rusiji. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti