10. 07. 2018 - 10:00
POTVRDA IZ NAJBOLJEG MOGUĆEG IZVORA: Dogovor moguć već danas,...
907
Shares
POTVRDA IZ NAJBOLJEG MOGUĆEG IZVORA: Dogovor moguć već danas, Torino zahvatila neviđena euforija

SKY SPORTS

POTVRDA IZ NAJBOLJEG MOGUĆEG IZVORA: Dogovor moguć već danas, Torino zahvatila neviđena euforija

Sport.ba
10. 07. 2018 - 10:00
0
Shares

Cristiano Ronaldo i nije blistao na Mundijalu u Rusiji, ali je sada pred velikim transferom. Portugalac je samo na korak od potpisivanja četverogodišnjeg ugovora s Juventusom, udarna je vijest "Sky Sportsa".

Britanska televizijska kuća tvrdi kako će narednih 48 sati biti ključno u razvoju spektakularnog transfera. Španski i italijanski mediji tvrde da je Cristiano Ronaldo prihvatio četverogodišnji ugovor godišnje vrijedan 30 miliona eura, dok je Real primio ponudu u iznosu od 100 miliona eura.

juventus

Pomenuti mediji pišu kako se za realizaciju transfera čeka isključivo mig Florentina Pereza. Realov je predsjednik navodno obećao ispuniti gospodski dogovor s Cristianom Ronaldom, aliobećanje nije pravno obavezujuće pa preostaje pitanje hoće li čelnik evropskog velikana prihvatiti ili odbiti Juventusovu ponudu.

"Ako napusti Real Madrid, Cristiano Ronaldo bit će vječno zahvalan klubu, predsjedniku, medicinskom osoblju, kao i svim Realovim navijačima širom svijeta", poručio je Jorge Mendes, zastupnik najboljeg igrača svijeta za 2017.

Prema posljednjim informacijama, Cristiano Ronaldo potpisao je službenu saradnju s Dobrovoljnim italijanskim udruželjem krvi pa je još izvjesnije kako Portugalčeva budućnost leži u Torinu. Nakon 2009. godine kada je prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid, Cristiano Ronaldo će najvjerovatnije opet promijeniti sredinu. I ligu.

Cristiano Ronaldo je novi igrač Juventusa, nedavno je ispalio nekadašnji direktor Stare dame Luciano Moggi. Juventus je navodno spreman isprisiti se za najboljeg nogometaša svijeta za 2017., koji je vidno nesretan u Madridu. "Marca" je također objavila da Portugalac već sedmicama traži kuću u Torinu za svoju porodicu.

luciano-moggi

"Ronaldo je već potpisao za Juventus. Prošao je liječničke preglede u Münchenu. Sve su željeli odraditi u tajnosti i čini se da su uspjeli. Ipak, moji izvori su mi otkrili da je sve završeno i da je on novi igrač Juventusa", rekao je Moggi. Podsjećamo, Ronaldo je krajem 2016. s Realom potpisao "doživotni" ugovor, do ljeta 2021. S obzirom na to da je prije tri mjeseca napunio 33 godine, jasno je da to znači ostanak u Realu do kraja karijere. Međutim, ne krije da je vidno nesretan u Madridu.

ronaldo640541736020180620180631

Mnogi nagađaju da je Portugalcu zapravo trn u oku to što Messi na "Nou Campu" uzima čak 40 miliona eura, odnosno Neymar u Parizu 35. Da li je ovo možda nagovještaj odlaska Cristiana Ronalda u neku novu sredinu? S Realom je osvojio sve što se moglo osvojiti, kako od timskih tako i od individualnih nagrada.

cristiano-ronaldo-real-madrid-juventus-transfer-news-984349

Povodom svega što se dešava oko Portugalca, oglasio se slavni "Zuba". Brazilac poručuje da se nada da će najbolji igrač svijeta za 2017. ostati u Realu, a odbacio je kao smiješne tvrdnje da će, ako ode u Juventus, teže davati golove nego u Primeri.

ronaldo-nazario-de-lima-1440x900-hd-wide-wallpaper-1024x768

"Nemojte da ste smiješni, ako ode, kako ih je davao u Realu, isto će biti u Juventusu. Jasno je da neće mijenjati svoj stil, iza sebe bi imao sjajnu ekipu kao i u Madridu, daće isto toliko golova. Igrao sam u obje lige, to je isto, nema nikakve razlike jer sam davao golove i u Italiji i u Španiji", kazao je legendarni Brazilac. On se jasno, kao bivši as milanskih rivala, nada da će ovaj transfer propasti...

U samom Torinu vlada neviđena euforija, sve je spremno za doček sjajnog Portugalca s kojim planiraju napasti toliko sanjanu Ligu prvaka. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti