10. 07. 2018 - 12:00
Red Bull: Ferrarijeva brzina bila je suluda!
907
Shares
Red Bull: Ferrarijeva brzina bila je suluda!

NAKON SILVERSTONEA

Red Bull: Ferrarijeva brzina bila je suluda!

Sport.ba
10. 07. 2018 - 12:00
0
Shares

Šef Red Bullove F1 ekipe Christian Horner kaže da je brzina Ferrarijeva bolida SF71H na ponovnim startovima bila suluda i da njegovi vozači nisu imali apsolutno nikakve šanse na brzoj stazi poput Silverstonea.

Verstappen se opirao Raikkonenovim napadima tijekom utrke, ali u posljednjim krugovima nije se mogao braniti protiv velike razlike u brzini Ferrarijeva i Red Bullova bolida.

vettel-raikkonen

“Bili smo izuzetno izloženi, kako u obrani, tako i u napadu, mogli ste vidjeti na ponovnom startu s Kimijem, bilo je pomalo kao u Meksiku 2015. što se tiče razlike u snazi”, rekao je Horner.

“Koristili smo svoj kvalifikacijski način rada na ponovnom startu protiv Kimija [kojega je Renault uveo u Austriji] i mogli ste vidjeti razliku. Mogli ste vidjeti kako je Max morao naporno raditi kako bi zadržao Kimija iza sebe, njihova razlika u brzini na ponovnom startu bila je suluda.”

red-bull“A na drugom ponovnom startu Raikkonen je izletio u Stoweu i svejedno bio na repu Maxu u zavojima 2 i 3. Nažalost, Daniel nije mogao napasti Valtterija iako je imao bolju gumu, prijanjanje i performanse. Čak ni s otvorenim DRS-om nastavio je zaostajati za njim na pravcu.”

Otkako su 2017. bolidi postali još brži kroz zavoje, brojni zavoji počeli su se prolaziti punim gasom i to u slučaju svih bolida što smanjuje prednost koju Red Bull ima kroz zavoje, a još veći naglasak stavlja na snagu motora budući da se sve više i više kruga prolazi punim gasom.

hamilton-o-ferrariju

 “Problem sa Silverstoneom je što se u kvalifikacijama 82% kruga vozi punim gasom. Zavoji poput Copsea, Beckettsa, Stowea, nisu više tako izazovni jer, primjerice, Copse sad svi prolaze punim gasom”, zaključio je Horner.

Podsjećamo, Sebastian Vettel pobjednik je VN Velike Britanije, dok je Kimi Raikkonen završio treći iza aktuelnog prvaka Lewisa Hamiltona.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti