08. 07. 2018 - 19:14
Hamilton izjavom na press konferenciji razljutio Ferrari
907
Shares
Hamilton izjavom na press konferenciji razljutio Ferrari

VETTEL NAJBOLJI

Hamilton izjavom na press konferenciji razljutio Ferrari

Sport.ba
08. 07. 2018 - 19:14
0
Shares

Iako je Hamilton imao najbolju poziciju na startu, ipak izgubio utrku. Pobijedio je Nijemac Sebastian Vettel i povećao vodstvo u generalnom plasmanu.

"Safety car je začinio trku. Valteri je vozio kao lud, bio sam u prednosti što se tiče guma, nije bilo lako pronaći način za obilaženje, ali mislim da sam ga iznenadio. Nisam bio siguran da li ću stići do krivine, ali uspio sam i sve je ispalo dobro. Veoma sam srećan", rekao je Vettel. Vettel je pobijedio u Silverstonu i na osam bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Luisom Hamiltonom iz Mercedesa, koji je zauzeo drugo mjesto.

2018-07-08t145250z-1-lynxmpee670m1-oussp-rtroptp-3-sports-us-motor-f1-britain

"Veliku zahvalnost dugujem ekipi i ostalim saradnicima pošto sam juče imao problema sa vratom, ali danas je sve bilo u redu. Bilo je dobro pošto je radio adrenalin. Vjerovatno ću večeras osjetiti bolove ali nije važno. Uživao sam u trci i mislim da su i ostali. Ovo je bio sjajan dan", rekao je četvorostruki svjetski prvak. Hamilton je startovao sa pol pozicije, ali ga je već u trećoj krivini u prvom krugu udario vozač Ferarija Kimi Raikonen, pa je Britanac pao na posljednje mjesto.

"Rekao bih - zanimljiva taktika sa druge strane", rekao je Hamilton na podijumu gledajući u Ferarijeve vozače. "Ali, uradićemo sve što možemo da se borimo i da se popravimo u narednim trkama", dodao je aktuelni šampion. On je ocjenio da je današnja trka bila najbolja u ovoj sezoni i pohvalio publiku na domaćoj stazi u Silverstonu. "Žao mi je što nisam uspio da pobjedim za vas, ali zahvalan sam na podršci. Vi ste mi pomogli da preživim trku. Primili smo udarac, nastavićemo da radimo i vjerujte mi neću odustati. Neću odustati", naveo je Hamilton. Raikonen je priznao da je pogrešio kada je udario Hamiltona. On je tokom trke zbog incidenta kažnjen sa 10 sekundi.

screenshot-2

"Pokušao sam. Iz mog ugla, radio sam najbolje što sam mogao, ali čini se da ima i potpuno drugačijeg mišljenja. Pogriješio sam, ali to se ponekad dešava. Zaslužio sam kaznu, stajao sam 10 sekundi i poslije toga sam se borio", zaključio je. Mercedes, a pogotovo Hamilton, je bio glavni kandidat za titulu ove godine, ali Sebastian Vettel je odlučan u namjeri da dokaže suprotno.

screenshot-3

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti