08. 07. 2018 - 20:22
OVO JOŠ NIJE VIĐENO: U ovome leži tajna uspjeha Engleza,...
907
Shares
OVO JOŠ NIJE VIĐENO: U ovome leži tajna uspjeha Engleza, pogledajte strahovite pripreme!

JAKO SU OZBILJNI

OVO JOŠ NIJE VIĐENO: U ovome leži tajna uspjeha Engleza, pogledajte strahovite pripreme!

Sport.ba
08. 07. 2018 - 20:22
0
Shares

Englezi igraju odlično na ovom prvenstvu, pružaju 101% sebe, fizički su perfektni, a ciljevi su im maksimalni. Ruku na srce, niko im nije davao šanse da odu ovako daleko, ali dokazali su sebi i drugima da to mogu. Međutim, ono što niko ne zna je to da su se Englezi ozbiljno spremali za sve ovo. Naime, radi se o dijelu bizarne mješavine psiholoških trikova koje engleski trener koristi u svojoj ekipi.

telemmglpict000168344961-xlarge-trans-nvbqzqnjv4bqlz5oda-d3vmrc4drz6cmya9awgqd4npf3gkfjvgcowm

Psihologija jednoroga

Sesija u bazenu ključni je dio oporavka posle utakmica, a trke jednoroga oživljavaju inače dosadnu rutinu i razvijaju jedinstvo tima. Poruka je jasna. Kamp Engleske je zabavno mjesto i to žele da podijele sa navijačima.

screenshot-7

Kabadi

Indijski kontaktni sport postao je ključni dio treninga Engleza, a uveo ga je Southgate kako bi promovisao timski duh. Kako piše "Sun", igrači su u početku bili zbunjeni, ali je postignut željeni efekat. U kabadi cilj je da se "napadač" probije na teritoriju protivnika i dodirne što više njih, a da ga oni ne okruže. Sve vrijeme mora da izgovara "kabadi" i to u jednom dahu.

screenshot-8

Marinački trening

Engleski reprezentativci odradili su prošle godine treninge i u Devonu, gde se nalazi trenažni centar za komandose kraljevskih marinaca. Nakon toga su prolazili poligon dug oko 10 kilometara, i to po noći. Narednog dana su vježbali napad na podvodni tunel.

 

"Bilo je dobro za naše momke da razimeju da kada predstavljaju svoju zemlju posljedice neuspjeha su mnogo veće. Momci u marincima su sličnih godina kao naši prvotimci", rekao je šef engleskog tima. Dosta zanimljivih metoda moramo proznati, ali su očigledno uspješne i funckionišu, što Englezi i dokazuju na terenu.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti